· articole
· intamplari

Stiri: Stiri: Ce trebuie sa faci daca vrei sa fii stapan in casa ta

Bazele dresajului trebuie cunoscute de orice stăpân. Că e vorba de pisici sau de câini, dresajul este o parte esențială din conviețuirea animalului de companie cu familia sa adoptivă. Și chiar dacă sună ciudat, dresajul animalului începe de la stăpân. Asta presupune cunoaștere, răbdare și atenție din partea omului.
Sfatul specialiștilor este să urmezi câțiva pași simpli pentru a crea o legătură cu animalul tău, într-un mod ușor și clar, astfel încât tu să deți rolul de Alpha și nu invers.

Studiile arată că 25% dintre stăpânii care își abandonează câinii invocă scuze precum ”își făcea nevoile în casă” sau ”mi-a ros toți pantofii”. Din fericire, aceste probleme au soluții simple.

Dacă ești un începător în arta dresajului canin, întreabă-te de câte ori ai spus ”te rog să stai jos”, în loc de ”șezi!” sau ”adu la mami/tati”, în loc de ”aport!”. Acestea sunt exemple clare că nu te adresezi corect patrupedului. Fiecare comandă trebuie să fie spusă pe un anumit ton, să fie scurtă – adică dintr-un singur cuvânt- și să fie constantă. Comenzile de bază sunt: șezi, culcat, stai, aici, aport.

Află din suplimentul ANIMAL ZOO, distribuit gratuit marți, 5 februarie, împreună cu Evenimentul Zilei, explicația dresajului de bază și cum se aplică, astfel încât să poți avea un companion ireproșabil.
Sursa: animalzoo.ro
.

"Stiri: Stiri: Ce trebuie sa faci daca vrei sa fii stapan in casa ta" | cont nou | 0 comentarii
Prag
Comentariile sunt proprietatea celor care le adauga. parinti.com nu este raspunzator pentru continutul lor.
Legaturi
Articolul cel mai citit despre stiri:
Detalii concedii de maternitate

Articole de admin

Evaluare
scor mediu 0
voturi 0
Prost
Normal
Bun
Foarte bun
Excelent