· articole
· intamplari

Ce trebuie sa stii despre iritatiiPlange, scanceste, se foieste. Se vede clar ca il jeneaza ceva. Sa fie oare vorba despre o iritatie a funduletului?

Bebelusul are fesele rosii, iar pielea este crapata pe alocuri. In acest caz, sigur este vorba despre o iritatie a feselor.

Ca sa le eviti, trebuie sa stii ce le provoaca. Iata cateva mituri si adevaruri referitoare la iritatii, care te vor ajuta sa le previi.

Celuloza din compozitia scutecelor de unica folosinta provoaca alergii.
Celuloza din care sunt facute aceste scutece nu e iritanta. In plus, unele scutece sunt impregnate cu lotiuni care inmoaie pielea. Altele contin alcool sau parfum. Tocmai aceste substante pot agresa epiderma si trebuie evitate. Scutecele din bumbac, mai blande, dar mai greu de intretinut, le pot inlocui pe cele din celuloza cand este vorba despre o iritatie usoara.

Un contact prelungit cu urina si sarea din sudoare provoaca iritatii.
Scutecele prea stranse impiedica aerisirea pielii si favorizeaza transpiratia, principala cauza a iritatiilor fesiere. Cand pielea nu poate sa respire, bacteriile se dezvolta, degradeaza urina si o transforma in amoniac. Acesta irita pielea bebelusului. De aceea, este recomandat sa schimbi scutecele cat mai des posibil.

Daca fesele sunt rosii, ii dau dintisorii.
Cresterea dintisorilor il supara si ii poate provoca uneori si diaree, care propaga germeni si microbi. In general, iritatia dispare cand noul dintisor a iesit.

Daca nu-l infesi, leziunile se vindeca mai repede.
Cand bebe are funduletul iritat, e preferabil sa-l lasi sa se zvinte in aer liber dupa baita si sa nu te grabesti sa-l infesi. Daca leziunile sunt profunde, e mai bine sa nu-i pui scutece noaptea, ci sa-l invelesti in panza din bumbac.

E bine sa-l schimbi inainte de masa.
Hranirea determina reflexul gastro-colic, care variaza cu cateva ore de la caz la caz. Fiind curat, isi va lua masa linistit.

.

"Ce trebuie sa stii despre iritatii" | cont nou | 5 comentarii
Prag
Comentariile sunt proprietatea celor care le adauga. parinti.com nu este raspunzator pentru continutul lor.
13.01.10 12:15: Taysya
Si fetita mea in varsta de 10 luni in ultimul timp se irita intrun hal fara de hal nu stiu ce sai mai fac am schimbat f multe creme de la mustela nivea baby sudocrem bephanten nidoflor si multe altele nici una nu ma ajutat ce pot sa fac ???sunt disperata
Nu sunt permise comentarii pentru anonimi, inregistreaza-te

Legaturi
Articolul cel mai citit despre dezvoltare:
Cat si ce vede un bebelus?

Articole de admin

Evaluare
scor mediu 3.75
voturi 8


Prost
Normal
Bun
Foarte bun
Excelent