· articole
· intamplari

Ce trebuie sa stii despre testul de sarcinajpg?width=545"/>

Iata tot ceea ce trebuie sa stii despre cum se face un test de sarcina.

A face un test de sarcină este foarte simplu. Cu toate acestea, ceea ce te ajută să descoperi este de o importanță foarte mare pentru tine. Trebuie să ai mare grijă la urmărirea instrucțiunilor de pe ambalaj pentru a putea obține un rezultat real.

Atunci când achiziționezi un test de sarcină este important să ții cont dacă se poate efectua în orice moment al zilei sau doar dimineața, și ce sensibilitate la hCG are. Există teste foarte sensibile, care detectează prezența hCG în urină într-o concentrație între 10 și 25 U.I (unități internaționale de măsură). Majoritatea testelor detectează hCG, atunci când concentrația acestuia din urină atinge valoarea de 100 U.I.

Chiar dacă testele de sarcina sunt destul de simplu de folosit, asigură-te că ai citit toate instrucțiunile înainte de a începe testul. Poți greși cu ușurință un test prin simplul fapt că nu ai urmat instrucțiunile. Cele mai multe kituri de testare îți oferă un număr de telefon pentru a suna dacă ai întrebări suplimentare, nu ezita să îl folosești dacă simți nevoia.

Desigilează testul de sarcină doar atunci când ești hotărâtă să îl faci imediat, deoarece umiditatea poate altera rezultatul afișat. Alege un spațiu curat unde să poți plasa componentele testului și asigură-te că ai la îndemână tot ce ai nevoie înainte de a începe. Ceasul este o parte crucială de care multe femei uită. Având ceasul cu tine, vei putea citi rezultatul in timpul specificat pe instrucțiuni. Este bine să știi că unele teste de sarcină pot afișa o așa-numită „linie de evaporare” în locul unde ar trebui să fie liniuța de control (cea care indică dacă ești însărcinată), așa că dacă citești rezultatul în afara intervalului de timp indicat pe cutie este posibil să nu fie real.

Unele teste de sarcină includ în kitul de testare și un pahar de colectare pentru urină, iar altele vin cu o pipetă în pachet. Acest lucru depinde de tipul testului. Dacă este un test tip casetă sau stilou, va avea o pipetă cu care să picuri urină în caseta indicată. Dacă este un test de tip bandă, va trebui să îl introduci în paharul inclus în kit. În cazul în care paharul de colectare nu este inclus în kit, poți folosi un recipient foarte curat, în care să colectezi câțiva mililitri de urină.

Prima urină de dimineață este indicată pentru precizia unui test de sarcină, deoarece este mai concentrată și cantitatea de hCG din urină de dimineață este mai mare decât cea din urina din timpul zilei.

Cele mai sensibile teste detectează o sarcină încă de la câteva zile de la implantarea în uter, deci la o perioadă de 7-10 zile de la contactul sexual în urma căruia ovulul a fost fecundat, dar cel mai bine este să aștepți măcar până în ziua în care trebuia să apară menstruația.

Toate testele de sarcină funcționează pe bază unui reactant chimic care se colorează în prezența hCG în urină. Pe test ar trebui ca întotdeauna să apară o liniuță, aceea este liniuța de control ( are în dreptul ei litera C) care îți indică dacă testul este „in bună stare de functionare”. O a doua liniuță va apărea pe test (locul acesteia este marcat cu litera T) în cazul în care testul a detectat hCG în urină, iar acest lucru înseamnă că ești însărcinată. Atunci când linia de test este pală sau foarte pală, înseamnă că hCG este prezent în urină într-o concentrație foarte mică, și că sarcina este în fază incipientă. Cel mai bine este să repeți testul după 48 ore. Este bine de știut că teste fals negative se pot întâmpla foarte des, iar acest lucru se explică prin faptul că sarcina este implantată în uter de puțin timp și concentrația hCG nu a atins încă un nivel care poate fi detectat de un test de sarcină. Testele fals pozitive se întâmplă foarte rar, în cazul unui test de sarcină deteriorat, expirat sau în situațiile în care hCG se secretă în organism în cazul prezenței unor tipuri speciale de tumori.

Unele teste de sarcină utilizează linii, unele plusuri de utilizare și altele folosesc alte tipuri de semne. Totul ar trebui să fie clar explicat pe ambalajul sau instrucțiunile de folosire ale testului.

Pe lângă testele de sarcină care detectează hCG în urină și care pot fi făcute acasă, există și o analiză ce detectează prezența unui marker endocrin în sânge, beta-hCG. beta-hCG poate fi prezent în organism doar în cazul unei sarcini. Unele tumori pot secreta beta-hCG sau substanțe asemănătoare acestui compus. Atunci când vei face o analiză de sânge pentru a detecta o sarcină în evoluție, este nevoie să repeți analiza după 48 ore, și dacă al doilea rezultat reprezintă o valoare mai mare decât prima (de cele mai multe ori dublă), sarcina este în evoluție. Analiza beta-hCG se poate face pe nemâncate sau postprandial.

Echipa parinti.com.
Nu sunt comentarii disponibile la acest articol.
Legaturi
Articolul cel mai citit despre preconceptia:
A sosit clipa nasterii sau nu?

Articole de admin

Evaluare
scor mediu 0
voturi 0
Prost
Normal
Bun
Foarte bun
Excelent