· articole
· intamplari

Ce trebuie să conțină lista de hăinuțe pentru nou-născuți?
Cu cât se apropie momentul venirii pe lume a noului membru al familiei, cu atât cresc în intensitate atât emoțiile cât și pregătirile.Agitație, griji, emoții, sfaturi. Totul poate părea copleșitor într-o perioadă în care cel mai bun lucru pe care ai putea să-l faci este să te relaxezi și să te odihnești căci odată ce bebelușul va veni, somnul și odihna vor deveni amintiri frumoase dar îndepărtate.

Cu siguranță ai ajuns deja prin magazinele cu haine pentru copii și bebeluși. Sunt atât de multe modele, mărimi, materiale și stiluri încât poți ajunge să crezi că ai suficiente optiuni și că alegerea hainelor potrivite o să fie floare la ureche, nu? Din păcate, multe hăinuțe pentru bebeluși ce sunt extrem de frumoase și haioase nu sunt și practice sau comode pentru cel mic.

Alegerea corecta a modelelor și a materialelor te va scuti de momente de frustrare, de pierderea inutilă a timpului pentru a îmbrăca bebele într-o hăinuță complicate, va scuti bebelușul de iritații și răni pe pielea sa sensibilă.

Ne dorim să îți ușurăm puțin procesul de pregătire cu o scurtă listă de hăinuțe pe care este indicat să le ai în momentul venirii pe lume a noului bebeluș.

Salopete
Un alt articol vestimentar foarte practice este salopeta pentru bebeluș. Ideal este să achizitionezi o salopetă din bumbac cu botoșei. Chiar dacă urmează să naști vara, este bine să ai acest articol vestimentar pentru ca în prima perioadă a vieții sale, bebelușul nu-și poate regla singur temperature corpului și are nevoie de puțin ajutor. După ceva timp, îl vei putea îmbrăca doar în body, fără botoșei.

Căciuliță
Acest articol vestimentar este utilizat imediat după ce bebelușul a ajuns pe lume, în primele sale săptămâni atunci când, după cum spuneam mai devreme, nu își poate regla singur temperatura corpului. Apoi, cel mai frecvent o vei folosi în casă imediat după băiță.

Căciulițele pentru bebeluși trebuie însă atent selectate în funcție de sezon și temperatură. Nu de puține ori, mămicile renunță cu greu primăvara la căciulița de iarnă a bebelșului chiar dacă termometru indica 18 grade Celsius. Pediatrii afirmă faptul că dacă ție îți este cald cu căciulă atunci și copilului îi este cu siguranță. Este foarte important ca bebelușul să nu transpire excesiv de mult pe sub hăinuțe pentru a nu fi predispus la răceli. De aceea, este indicat să cumperi mai multe căciulițe, cel puțin 2 -3 pentru fiecare sezon.

Geci
Gecile pentru bebeluși au rolul de a-i proteja pe pitici de vremea rea și de a le oferi în același timp și libertate de mișcare. O geacă bună nu trebuie să fie obligatoriu una scumpă însă trebuie neapărat să fie confecționată dintr-un material de calitate.

Toamna și primăvara, atunci când temperaturile sunt positive, bebelușul are nevoie de o geacă ușoară și confortabilă care să-l protejeze de vânt și să-l ajute să-și regleze ușor temperature corpului. Dar o geacă prea groasă îl poate supraîncălzi ceea ce îl poate expune răcelilor.

Geaca ideală de primăvară sau toamnă este una impermeabilă, cu glugă atașată. Ea nu trebuie să fie foarte fixă pe bebeluș pentru a nu-i limita foarte mult mișcările. De asemenea, trebuie să nu uiți să iei în calcul și faptul că pentru bebeluși orice articol vestimentar trebuie să fie cât mai ușor de îmbrăcat, fără prea multe fermoare, capse și cordoane!

Geaca de iarnă trebuie să fie suficient de groasă pentru a-l proteja de frig însă suficient de ușoară pentru a nu-i limita prea mult mișcările. O opțiune excelentă sunt gecile sau salopetele din material Softshell pentru bebeluși. Ele izolează foarte bine împotriva frigului și vântului însă sunt foarte ușoare și simple. De asemenea, atunci când te uiți la marimi pentru geci, ia în calcul faptul că geaca de iarna ar trebui să fie cu o marime sau jumătate de mărime mai mare decât cea de primăvară pentru ca tu să-l poți îmbrăca pe bebeluș cu mai multe straturi de hăinuțe pe sub.

Body
Body-ul pentru bebeluș este un articol vestimentar special conceput pentru a fi purtat precum un tricou, o bluză sau o cămașă însă cu un avantaj: spre deosebire de hăinuțele enumerate anterior, body-urile pentru bebeluși au extensie de pantalonaș scurt sau lung sau doar chiloțel. Ele se închid între piciorușele bebelușului fie cu capse, fie cu arici (Velcro) pentru a facilita accesul loa scutecul copilului.

Primii producători de body-uri pentru copii au avut ca inspirație și pijamalele “cu totul” pentru adulți. Sunt extrem de practice și commode aceste piese vestimentare fiind astfel extrem de potrivite pentru bebeluși!

Body-ul pentru bebeluș este pe bună dreptate foarte apreciat de părinți pentru că aceste obiecte vestimentare micuțe și drăgălașe sunt de asemenea foarte utile și accesibile, ușor de spălat și de întreținut.

Aceste articole vestimentare pentru bebe sunt ideale pentru că sunt comode și ușor de îmbrăcat. Necesarul este de cel puțin 10 body-uri. Cele mai practice body-uri pentru bebeluși sunt cele care se închid cu capse de sus până jos. Cel puțin până când bebelușul poate sta singur în funduleț, este destul de complicat să îi tragi pe cap body-urile obișnuite. Ei se răsucesc și se miscă mult în acest demers iar body-urile cu capse ușurează acest proces considerabil.

Body-urile cu tot cu piciorușe se dovedesc a fi foarte utile însă dezavantajul este faptul că bebelușul crește foarte repede și în doar câteva săptămâni aceste body-uri îi rămân mici. O variantă economică este să optezi pentru pantaloni pentru bebeluși separat.

Un alt avantaj important al body-urilor este faptul că sunt extrem de comode pentru bebeluș și perfecte pentru dormit! Mai ales în primele săptămâni când copilul doarme des, body-urile reprezintă piese vestimentare foarte convenabile și practice.

Acum, body-urile pentru bebeluși au înlocuit clasicele tricouri sau bluzițe care ies din pantaloni atunci când copilul este ridicat în brațe sau atunci când acesta se joacă. Aceste articole vestimentare vor proteja bebelușul de frig mult mai bine și vor fi mai confortabile și datorită libertații de miscare pe care o oferă.

Un bebeluș care poartă body poate fi schimbat mult mai ușor de scutec și marele avantaj este că poate fi purtat în orice anotimp! Există body-uri cu mânecă scurtă sau cu mânecă lungă, iar body-urile în general pot fi purtate cu ușurință și pe sub haine mai groase pentru un plus de căldură și confort!

Încălțăminte
Foarte important de știut este faptul că picioarele copilului tău sunt foarte sensibile acum și trebuie menținute într-o stare perfectă. După naștere, piciorul bebelușului are doar câteva oase în comparație cu piciorul unui adult. Mulți părinți preferă să-și lase copiii să meargă fără încălțăminte la început, ceea ce este foarte bine! A merge desculț la început poate fi de ajutor pentru pitici deoarece ei simt nevoia să-și dea seama cum le funcționează picioarele înainte ca ele să fie acoperite de pantofi.

Bebelușul tău va fi capabil să stea în picioare de unul singur abia în jurul vărstei de 10 – 11 luni, însă se va uita în jur pentru sprijin și va răsfira degetele de la picioare pentru a-și menține echilibrul.
Cu toate acestea, puteți cumpăra câteva perechi de încălțări moi și ușoare pentru bebeluș pentru momentele de plimbare afară. Mai ales pentru iarnă, îi puteți cumpăra o pereche de ghetuțe care să-l ferească de frig și să-i protejeze extremitățile mult mai predispuse la răcire.
De asemenea, este foarte indicat să cauți încălțăminte dintr-un material care să “respire”, astfel încât picioarele bebelușului să stea confortabil și să nu transpire.

Botoșei și ciorăpei
Este important de reținut faptul că indiferent dacă în casă sau afară pentru tine este o temperature bună, bebelușul simte altfel iar temperatura corpului său este mult mai greu de menținut constantă. Așadar, o pereche de ciorăpei și botoșei te vor ajuta să ferești bebelușul de frig și răceli. Alege aceste obiecte vestimentare din materiale ușoare și moi pentru a nu irita pilea sensibilă a bebelușului!

Mănuși
Este important de știut faptul că în primele săptămâni și chiar luni de viață bebelușii tind să se zgârie în mod accidental destul de des cu unghiuțele de la mâini. Un set de mănuși poate preveni răni destul de serioase. Ține cont de faptul că multe proaspete mămici au la început probleme în a tăia unghiuțele mici ale bebelușului. Mănușile îl vor proteja în acea perioadă. Evident, lista nu se oprește aici. Vei avea nevoie de pantalonași, bluzițe, pături și cu haine de copii mai groase precum hanorace. În timp, vei învăța exact ce materiale și ce modele sunt perfecte pentru bebelușul tău.

Atenție la materiale!
Indiferent că optezi pentru body-uri, salopete, rochițe sau bluzițe, exista un aspect la care trebuie să ai întotdeauna grijă: materialul din care este confecționat obiectul vestimentar.
Pielea bebelușului este extrem de sensibilă având porii incomplete deschiși și fiind mult mai subțire decât cea a unui adult. Prin urmare, pielea bebelușului absoarbe substanțele din mendiul extern mult mai ușor! Este așadar ușor de înțeles de ce ne-am dori să reducem pe cât posibil nivelul de expunere al bebelușului prin haine la diferite pesticide și substanțe toxice prin utilizarea bumbacului organic!
.

"Ce trebuie să conțină lista de hăinuțe pentru nou-născuți?" | cont nou | 0 comentarii
Prag
Comentariile sunt proprietatea celor care le adauga. parinti.com nu este raspunzator pentru continutul lor.
Legaturi
Articolul cel mai citit despre 1, 2, multi:
Copilul singur la parinti

Articole de admin

Evaluare
scor mediu 0
voturi 0
Prost
Normal
Bun
Foarte bun
Excelent