· articole
· intamplari

Cezariana este obligatorie daca voi naste gemeni?jpg?oh=41d3457705f888cafe8caab2867481dd&oe=5741E47E&__gda__=1462844663_52ee395f60ba80f4cd8d693777dbb18c"/>
În general, cezariana este preferată nașterii naturale pentru a preveni complicațiile care pot să apară. Totuși, dacă sănătatea mamei și a bebelușilor sunt foarte bune, iar pozițiile micuților în uter sunt cele normale, nu se exclude nici nașterea naturală.

Dacă aştepţi gemeni, cel mai probabil se consideră că sarcina ta este supusă riscurilor – atât în ceea ce te privește pe tine (dificultatea vine din faptul că, atunci când aştepţi doi copii, corpul tău este solicitat mai mult; el face însă toate eforturile să se adapteze chiar din primele săptămâni de sarcină: cantitatea de sânge din organism creşte, iar dimensiunea uterului se măreşte), cât și pe bebeluși (prematuritatea și greutatea mică la naștere fiind printre pricipalele motive de îngrijorare). De aceea, vei fi atent supravegheată constant de medic.

O burtica la patrat

La fel și nașterea, și aceasta impune o atenție sporită și, deși nașterea vaginală este posibilă, se preferă cezariana pentru a-i putea monitoriza mai bine pe micuți.

Totuși, poți naște natural dacă:
• Dacă starea sănătății tale și a beblușilor tăi este excelentă, nu sunt complicații și dorești să naști natural, mai trebuie avută în vederea poziția lor. Nașterea vaginală poate să aibă loc dacă ambii copii sunt așezați cu capul în jos (ceea ce se și întâmplă, în 40% din cazurile de sarcini de gemeni).

Nu poți naște natural dacă:
• Sunt identificate riscuri, dacă primul bebeluș (cel care este mai jos în uter, deci va fi născut primul) nu este poziționat cu capul în jos, dacă gemenii împart același sac amniotic, dacă vei avea tripleți sau… mai mulți bebeluși se impune cezariana.

“Se poate întâmpla să dai naștere pe cale vaginală primului copil și să fie nevoie de cezariană la al doilea - acest lucru se întâmplă în 10% din cazuri, mai ales atunci când primul copil este cu capul în jos, iar al doilea nu. Această întervenție se dovedește necesară, conform altui studiu, în 1 din 4 cazuri în situația menționată mai sus”, se arată în articolul Giving birth to multiples, publicat pe BabyCenter.com

Editor: Adina Gruia Foto: Guliver/ Thinkstock.com

.
"Cezariana este obligatorie daca voi naste gemeni?" | cont nou | 0 comentarii
Prag
Comentariile sunt proprietatea celor care le adauga. parinti.com nu este raspunzator pentru continutul lor.
Legaturi
Articolul cel mai citit despre 1, 2, multi:
Copilul singur la parinti

Articole de admin

Evaluare
scor mediu 0
voturi 0
Prost
Normal
Bun
Foarte bun
Excelent