· articole
· intamplari

Stiri: Stiri: Cinci copii au fost intoxicati grav cu clor la bazinul Floreasca

Autor: Onush
data publicarii: 11.08.06
Statea pe bancuta, avea un halat alb, tremura si respira greu. Mi-a spus: tati, nu pot sa respir, ma dor plamanii. In aceasta stare si-a gasit Gabriel Constantinescu copilul, in varsta de 5 ani, cand a venit sa-l ia de la clubul sportiv Floreasca din Capitala, unde acesta urma cursuri de inot.
Baietelul se afla acum in stare grava la Sectia de Terapie Intensiva a Spitalului de Urgenta pentru Copii Grigore Alexandrescu.

Alti patru colegi ai sai, cu varste de pana la 14 ani, au fost internati si ei la Departamentul Toxicologie al aceleiasi unitati sanitare. Diagnosticul: insuficienta respiratorie severa.

Cineva trebuie sa plateasca
Potrivit medicilor, cei cinci copii au fost intoxicati cu clor in timpul lectiilor de inot. In ciuda celor intamplate, reprezentantii clubului sportiv si-au continuat nestingheriti activitatea. La scurt timp dupa ce micutii au ajuns la spital, reporterii EVZ au constatat cu stupoare ca bazinul era plin cu alti copii veniti la cursuri.

Ora 16.00. La Spitalul Grigore Alexandrescu, parintii copiiilor asteapta ingrijorati o veste de la medici. Nu stiu cine se face vinovat de starea copilului meu, dar cineva trebuie sa plateasca, ne-a declarat Gabriel Constantinescu, tatal baietelului de 5 ani care a ajuns la spital in stare grava.

Alte doua mamici asteapta in fata usii de la Toxicologie o veste despre starea copiiilor lor, doi baieti de 7 ani, care se antreneaza de catva timp la bazinul Floreasca. Eu venisem sa-i iau acasa de la antrenament. Cand am ajuns toata lumea se imbulzea in jurul bazinului. M-am speriat. Am simtit ca s-a intamplat ceva cu copiii, povesteste Adriana.

Femeia spune ca i-a gasit pe micuti la cabinetul medical al clubului sportiv, unde le-au fost puse masti de oxigen pentru a le usura respiratia. I-am luat repede in masina si i-am adus la spital, adauga ea.

Au fost stabilizati
Stadiul in care se afla acum copiii este de pneumonie chimica, dar sunt constienti, respira fara aparate si li se da oxigen prin masca. Doar un baiat este in stare grava, stabilizat si el, diagnosticat cu insuficienta respiratorie acuta severa, a declarat ieri, intr-o conferinta de presa, doctorul Viorela Nitescu, in grija careia se aflau micutii.

Potrivit medicului, in astfel de situatii, evolutia pacientilor este favorabila daca in 24 de ore de la expunere nu apar complicatii respiratorii.

Bazinul, redeschis dupa cateva ore
La doar cateva ore de la accident, reporterii EVZ au avut surpriza sa constate ca o alta serie de copii invata sa inoate in acelasi bazin in care se intoxicasera cei cinci.Articol preluat de hotnews.ro din Evenimentul Zilei.

"Stiri: Stiri: Cinci copii au fost intoxicati grav cu clor la bazinul Floreasca" | cont nou | 0 comentarii
Prag
Comentariile sunt proprietatea celor care le adauga. parinti.com nu este raspunzator pentru continutul lor.
Legaturi
Articolul cel mai citit despre stiri:
Detalii concedii de maternitate

Articole de Onush

Evaluare
scor mediu 1
voturi 2


Prost
Normal
Bun
Foarte bun
Excelent