· articole
· intamplari

 De la lume adunate...

Cind Ingerii sint aproape

Nu ma consider o persoana religioasa si ajung la biserica cam din an in pasti, dar cred totusi ca fiecare din noi avem un inger protector,care ne este tot timpul alaturi.
De ce cred ca exista ingerii pe cind nu sint o persoana religioasa? Stati sa va povestesc...
Oare cine isi poate inchipui ca o frumoasa zi de simbata se poate transforma in cosmar? Ne trezim dimineata, ne incepem ziua cu planuri de distractie si desigur sintem nemultumiti de toate nimicurile vietii si pierdem esentialul si anume ca sintem sanatosi, avem o familie si ne iubim.
Asa a inceput ziua noastra cu pricina. O zi frumoasa ce planuiam sa o petrecem alaturi de prietenii nostrii. In drum spre ei de trei ori era sa facem accident. M-am gindit ca parca cineva vrea sa ne intoarca din drum... sa nu ne ducem unde am plecat. Dupa o vreme am vazut un porumbel perfect alb in fata masinii si sotul a exclamat "Asa porumbel alb nu am vazut niciodata, parca e un inger!" Si eu m-am gindit ca este destul de neobisnuit sa vezi in plin trafic o pasare, mai ales ca a zburat fff jos.
In sfirsit am ajuns la prietenii nostrii. Toate bune si frumoase, sotii nostrii erau la computer, copii se jucau afara iar noi stateam la birfa in bucatarie, verificindu-ne constant copii, fetita mea si baietii ei.
La un moment dat, baiatul cel mare intra repede in casa si ne spune ca Lizy a cazut. Am iesit afara la ea, era in genuchi si plingea, era extrem de palida si avea buzele vinete. Am luat-o in brate, apoi nu stiu ce mi-a venit si am pus-o jos sa vad daca isi tine echilibrul si poate merge... facea citiva pasi atit, nu se putea tine pe picioare.
Intre timp ne-am dumirit si ce s-a intimplat, accidental, din joaca, baiatul cel mic a impins-o, iar ea a cazut de pe prispa de la o inaltime de 1,23 metri, cu capul de ciment.
Am intrat in casa, am verificat daca are capul spart iar apoi am inceput sa-i verific memoria, auzul si vazul. Inca era foarte palida si parea ca e pe punctul de a-si pierde cunostinta. Imediat am plecat la urgenta... pe drum a vomitat in jet fff. puternic, iar apoi incet incet a inceput sa-si revina, eu continuind sa o tin alerta.
Cind am ajuns la urgenta... nimeni (de obicei stai cel putin o ora pina te vede cineva) asa ca medicul de garda ne-a putut vedea imediat. Au inceput sa-i faca o serie de teste CT scan, radiografii la coloana, miini si picioare, i-au luat o gramada de singe. Asteptam cu sufletul la gura rezultatul de la CT scan, iar cind in sfirsit a venit doctorul a avut pentru noi doua vesti, una buna si una rea. Cea buna a fost ca desi are o fractura la cap nu sint cheaguri, ca totul pare in ordine, iar cea rea a fost ca are singe in "urechea mijlocie" si ca acest singe de obicei il absoarbe corpul DAR trebuie sa avem grija totusi... asa ca ne-au transferat la un alt spital unde ne-au tinut sub observatie pina a doua zi seara.
Toti doctorii care au vazut-o, si au vazut-o multi, s-au mirat de ea si veneau "Sa o vada pe fetita care a cazut de la 1,23 metri cu capul de ciment si nu are nimic!"
Eu am fost si inca mai sint devastata, am crezut ca o pierd, si initial nu am inteles de ce erau asa de mirati dar cind am ajuns in posesia fisei medicale am inteles de ce. "Nu ii curge singe din urechi, Nu are oase ale fetei rupte/fracturate, Nu are dinti rupti!"
Mi-au dat lacrimile si am realizat ca toate acestea le-ar fi putut avea... Atunci mi-am spus "Dumnezeu, ori protectorul ei, ori ingerasii au intins o mina sub capsorul ei, i-a fost alaturi si a pazit-o!"
Si ingerii au fost aproape de noi tot timpul acestui cosmar, am ajuns la doctorii cei mai buni, spitalul cel mai bun din Los Angeles, mama baietelului care a impins-o a fost alaturi de noi, asistentele care au ingrijit-o pe Lizy si cele care ne-au ajutat cu hirtogaraia, toate aceste persoane sint "mici ingeri!"
Si desi poate parea o aiureala cred cu tarie ca "cineva - un inger" a vrut sa ne intoarca din drum sa ne fereasca de acest cosmar.
E bine cind Ingerii sint aproape!

Igna
publicat la 18.09.2007 (4815 citiri)