· articole
· intamplari

Ciocolată de casă
Orice nutriționist îți va spune că dulciurile, în meniul copilului, ar trebui să-și facă arar loc.

Iar atunci când îi faci pofta, desertul să fie făcut de casă.

O ciocolată de casă… delicioasă! Pentru mămicile care adoră să își răsfețe piticii cu deserturi „home made“, Chef Paul Siserman a gătit, în exclusivitate pentru revista noastră, ciocolată de casă.

Iar toate secretele preparării ei vă sunt dezvăluite, fiind însoțite și de imagini care să vă ajute să obțineți un rezultat cel puțin la fel de bun ca al unui profesionist.

Ingrediente:

850 g lapte praf
300 g cacao
400 g zahăr
50 ml apă
400 g margarină
două plicuri de zahăr vanilinat
350 g nucă (sau alune)
200 g ciocolată (85% cacao)
300 ml smântână pentru frișcă
200 g biscuiți

Mod de preparare:

1. Topește margarina într-un vas antiaderent (foto 1), apoi integrează zahărul și amestecă până la topirea completă a acestuia (foto 2). (Este mai simplu dacă folosești zahăr pudră.) În momentul în care zahărul este topit complet, adaugă (în ordinea aceasta!) apa, cacao și apoi laptele praf, presărat în ploaie, amestecând continuu.

2. Tapetează o tavă cu hârtie de copt și realizează un pat de biscuiți, așezându-i unul lângă altul . Toarnă peste ei compoziția și întinde-o cu ajutorul unei spatule, în mod uniform.

3. Adaugă nuca, pe care în prealabil o poți carameliza într-o cratiță antiaderentă, cu 50 g de zahăr (foto 6). Lasă la răcit, apoi răstoarnă pe un grill, deasupra unei tăvi, pentru a face deasupra ganache-ul, realizat din ciocolată amăruie

4. Ganache de ciocolată: Rupe în bucățele 200 g de ciocolată amăruie (85% cacao) și pune-le într-un bol rezistent la căldură. Adu smântâna pentru frișcă la temperatura de fierbere și toarn-o peste ciocolată. Amestecă și lasă la răcit. Încălzește din nou compoziția până o aduci la 50 de grade și întinde-o peste stratul de nuci . Lasă preparatul să se răcească și apoi porționează-l .

.

"Ciocolată de casă" | cont nou | 0 comentarii
Prag
Comentariile sunt proprietatea celor care le adauga. parinti.com nu este raspunzator pentru continutul lor.
Legaturi
Articolul cel mai citit despre ce mancam?:
Ce trebuie sa stii despre alimentatie si greutate in sarcina

Articole de admin

Evaluare
scor mediu 0
voturi 0
Prost
Normal
Bun
Foarte bun
Excelent