· articole
· intamplari

Stiri: Stiri: Clasa întâi pentru părinţi: Cât de mult contează să alegi o scoala buna pentru copilul tău

În fiecare vară asistăm la o adevărată goană a părinţilor după o şcoală cât mai bună pentru copiii lor. Înaintea fiecărui an şcolar avem câte un scandal privind metodologia de înscriere. Dar oare contează mai mult numele şcolii la care ne înscriem copilul sau felul în care cei mici sunt educaţi să trateze şcoala?

A fi un părinte bun înseamnă să-i oferi micuţului tău un mediu propice pentru a se dezvolta armonios din toate punctele de vedere. Iar pentru mulţi părinţi momentul când copiii lor încep şcoala se transformă într-un punct de cotitură.

Evident, cu cât şcoala la care îţi duci copilul este mai bună, cu atât mai mari sunt şansele ca el să înveţe mai mult. Dar nu neapărat şi mai bine.

Şcoala a început deja de o lună, iar copilul tău poate nu are rezultatele pe care le-ai aştepta având în vedere că ai făcut eforturi foarte mari să-l înscrii la o instituţie bună, cu cadre didactice bine pregătite şi cu condiţii de şcolarizare dintre cele mai bune. Nu te grăbi să dai vina pe sistemul de învăţământ sau să îl cerţi pe cel mic pentru că nu este atent sau interesat la ore. Cel mai bine ar fi ca, înainte de a te gândi la aceste aspecte, să te gândeşti puţin dacă faptul că te-ai zbătut pentru un loc într-o şcoală bună este tot ceea ce puteai face ca părinte, scrie RTV.NET .

Ei bine, în afară de alegerea unei instituţii de învăţământ dintre cele mai bune pentru copilul lui, fiecare părinte poate influenţa mai mult decât crede rezultatele şi felul în care cel mic priveşte şcoala.

Un studiu realizat recent arată că rezultatele şcolare sunt influenţate mai mult de atitudinea părinţilor decât de calitatea şcolii. Dacă un părinte se va implica activ în activităţile şcolare ale copilului, dacă îl va ajuta la teme, la proiecte şi în procesul de învăţare, arătându-i, totodată, încredere şi disponibilitate la comunicare, rezultatele şcolare ale micuţului vor fi mult mai bune, indiferent de şcoala la care el învaţă.

Află cum te pot şantaja cei mici în privinţa temelor şi cum să-i ajuţi cu activitatea şcolară pe RTV.NET .

"Stiri: Stiri: Clasa întâi pentru părinţi: Cât de mult contează să alegi o scoala buna pentru copilul tău" | cont nou | 0 comentarii
Prag
Comentariile sunt proprietatea celor care le adauga. parinti.com nu este raspunzator pentru continutul lor.
Legaturi
Articolul cel mai citit despre stiri:
Detalii concedii de maternitate

Articole de admin

Evaluare
scor mediu 0
voturi 0
Prost
Normal
Bun
Foarte bun
Excelent