· articole
· intamplari

Clasa pregatitoare, obligatorie din septembrie. Inscrieri din martie 2012.
Ministerul Educatiei introduce, din septembrie 2012, clasa pregatitoare, in care prezenta este obligatorie, copiii invata jucandu-se si nu vor fi note sau calificative.

In clasa pregatitoare vor invata copiii care pana la 31 august 2012 vor avea sase ani impliniti sau, in cazuri speciale, cei care vor implini aceasta varsta pana la 31 decembrie 2012.

Masura, prevazuta de Legea educatiei, este necesara intrucat Romania are astazi cea mai batrana populatie scolara la debutul invatamantului obligatoriu din Europa si prin ea se urmareste trecerea fireasca de la joaca la invatare, a declarat, duminica, pentru MEDIAFAX, ministrul Educatiei, Daniel Funeriu.

Parintii vor putea sa-si inscrie copiii la scoala la care doresc

Inscrierile se vor face conform unui calendar clar stabilit. La fel ca si in anii trecuti, inscrierile oficiale vor incepe in martie. Cum finantarea urmeaza elevul, va exista competitie intre scoli, ceea ce va duce inevitabil la cresterea calitatii.

In clasa pregatitoare elevii nu vor da niciun fel de testari, cadrul didactic putand insa sa utilizeze modalitati de incurajare si de recompensare specifice varstei.

Sala de clasa din scoala va fi adaptata varstei copiilor, in asa fel incat sa permita invatarea prin joc si pregatirea pentru clasa I, utilizand resurse de invatare adecvate. Vor fi folosite resurse ale invatarii moderne, adaptate scopului clasei pregatitoare.

Extras din articolul sursa pe care il gasiti integral aici : Mediafax
.

"Clasa pregatitoare, obligatorie din septembrie. Inscrieri din martie 2012." | cont nou | 1 comentariu
Prag
Comentariile sunt proprietatea celor care le adauga. parinti.com nu este raspunzator pentru continutul lor.
07.02.12 14:51: alartes
Asa cum ne-a obisnuit Ministerul Educatiei si acum porneste cu aspecte noi fara a se cunoaste efectele schimbarilor: testarea copiilor care aleg sa mearga in clasa I necesita efort din partea consilierilor scolari si din partea parintilor.www.alartes.ro
Nu sunt permise comentarii pentru anonimi, inregistreaza-te

Legaturi
Articolul cel mai citit despre educatie:
Ce ar trebui sa stie fiica ta inainte de aparitia ciclului menstrual

Articole de admin

Evaluare
scor mediu 1
voturi 2


Prost
Normal
Bun
Foarte bun
Excelent