· articole
· intamplari

Sanatate: Sanatate: Când îi poţi administra medicamente copilului FĂRĂ sfatul medicului

Părinţii se pot confrunta cu foarte multe probleme legate de sănătatea celui mic. Este important ca ei să ştie să facă deosebirea între situaţiile de urgenţă, când este cazul să intervină imediat şi să administreze o primă doză de medicamente până la consultul medical sau internarea de urgenţă, şi cele în care pot şi este indicat să aştepte sfatul medicului.

Unul dintre motivele pentru care părinţii iau decizii singuri atunci când vine vorba de medicaţia celor mici este că nu au timp să meargă la medic la primul semn de boală. Cu toate acestea, recomandarea noastră este ca ei să dezvolte o relaţie strânsă cu medicul pediatru bazată pe comunicare continuă şi împreună cu acesta să stabilească situaţiile de urgenţă în care ei pot administra singuri medicamente.

Desigur, este important ca apoi să se prezinte cu cel mic la un consult, a declarat Dan Zaharescu, director executiv al Asociaţiei Române a Producătorilor Internaţionali de Medicamente (ARPIM).

Când se poate folosi automedicaţia?
Printre numeroasele situaţii în care simptomele alertează familia, există unele în care este necesară o intervenţie medicamentoasă promptă:febra, convulsiile şi şocul anafilactic, potrivit RTV.NET

Febră mare
Febra este unul dintre simptomele pe care părinţii trebuie să ştie cum să le trateze mai ales în situaţiile în care creşterea este brutală.
Aceasta se defineşte prin creşterea temperaturii peste 38 grade, creştere care trebuie măsurată corect, cu un termometru axilar sau rectal.

Află cum să reacţionezi în cazul convulsiilor şi şocului anafilactic pe RTV.NET .

"Sanatate: Sanatate: Când îi poţi administra medicamente copilului FĂRĂ sfatul medicului" | cont nou | 0 comentarii
Prag
Comentariile sunt proprietatea celor care le adauga. parinti.com nu este raspunzator pentru continutul lor.
Legaturi
Cabinetul parinti.com

Articolul cel mai citit despre sanatate:
Masurarea temperaturii. Metode si tipuri de termometre folosite

Articole de admin

Evaluare
scor mediu 0
voturi 0
Prost
Normal
Bun
Foarte bun
Excelent