· articole
· intamplari

Când să introduci pâinea în alimentația bebelușului? Iată ce trebuie să știi
Odată cu diversificarea, părinții caută să-i ofere copilului cele mai bune alimente, pentru ca micuțul să crească sănătos și să primească toate vitaminele de care are nevoie.

Începând cu vârsta de 7 luni, este indicat să introduci și pâinea în alimentația bebelușului. El trebuie să simtă arome noi, să învețe să mănânce cu lingurița și să încerce să înghită alimente ceva mai tari. Gustările de test, de tipul pâinii, legumelor și fructelor, sunt chiar indicate pentru cei mici, atâta timp cât sunt sănătoase. Iată ce trebuie să știi despre momentul introducerii pâinii în alimentația celor mici.Acordă atenție semnalelor celui mic

După cum știi, diversificarea alimentației celor mici începe treptat, însă nu mai devreme de 5 luni. Ar fi bine să folosești chiar de la început un scaun de masă pentru bebe, unde el să stea confortabil și să fie în siguranță atunci când îi oferi alimente solide. Este recomandat să acorzi atenție semnalelor pe care le primești micuțul tău, pentru a vedea cum reacționează.

Vezi dacă este interesat să mănânce din farfurie sau să ia cu mâna mâncarea, pentru a o duce la gură. În plus, dacă imită sunetul de mestecare poate fi un alt semn că este pregătit să încerce alimente solide, cum este și pâinea.

Ajută-l pe să experimenteze arome noi

Nu uita că cei mici se află în perioada de explorare, de aceea au nevoie să încerce arome și structuri noi. Desigur, copiii nu trebuie forțați să mănânce o cantitate mare de pâine sau un sandwich întreg, însă pâinea va fi cu siguranță un aliment nou, care le va atrage atenția.

Ce tip de pâine trebuie să alegi

Începând cu vârsta de 5-6 luni, bebelușii au nevoie și de alimente solide, astfel încât le poți pregăti terci de cereale, legume și fructe, dar și puțină pâine. În afară de lapte, cei mici au nevoie și de aceste alimente, pentru a obține suficiente fibre, proteine, carbohidrați, iod, vitamina B și fier.

Pentru ca stomacul copiiilor să se obișnuiască cu fibrele, este recomandat să începi cu pâine intermediară ușoară, care conține aproximativ 4 g de fibre la 100 g.
Taie pâinea în bucăți mici și pune-o pe o farfurie, în fața copilului. Nu trebuie să-l lași însă singur atunci când mănâncă, deoarece se poate îneca.

Conform nutriționiștilor, cea mai potrivită pâine este cea din făină integrală sau din diferite amestecuri de cereale, în special pâinea de secară. Motivul este simplu - aceste tipuri de pâine conțin o cantitate mare de fibre, care au rolul de a micșora absorbția nutrienților în intestinul subțire, facilitând funcționarea tranzitului intestinal.

Deși pâinea integrală are mai multe calorii decât pâinea albă, ea va oferi mai rapid senzația de sațietate. În schimb, pâinea albă este mult mai săracă în nutrienți, atât de necesari dezvoltării bebelușilor. Totodată, din cauză că pâinea albă se face din făină rafinată, ea are și un indice glicemic crescut, de aceea nu este recomandată celor mici. Ideal ar fi să încerci să introduci în alimentația copiilor pâine organică sau pâine integrală din făină ecologică.

Citește întotdeauna eticheta produsului Atunci când cumpari pâine de la supermarket, este recomandat să citești de fiecare dată eticheta produsului. Acest lucru este necesar pentru a putea alege un tip de pâine cât mai natural, fără mulți aditivi alimentari. O pâine ideală pentru consum trebuie să conțină cât mai puține ingrediente: doar făină, sare, apă și drojdie. Cu cât lista ingredientelor de pe ambalaj este mai lungă, cu atât pâinea va fi mai puțin sănătoasă și mai plină de aditivi alimentari.

Cât de sănătoasă este pâinea făcută în casă?
Pâinea făcută în casă este recomandată atât pentru cei mici, cât și pentru tine. Nu vei avea nevoie decât de făină integrală, sare, apă, drojdie și puțin ulei. În doar câteva ore, vei reuși să pregătești o pâine proaspătă și gustoasă, de care să vă bucurați în familie.

Dacă nu ai posibilitatea să pregătești acasă o pâine proaspătă, alege cu grijă ce-i vei oferi copilului tău. Deși pe rafturi există numeroase sortimente de pâine neagră, mulți producători folosesc coloranți alimentari, cum este caramelul, pentru a oferi pâinii o culoare închisă, specifică pâinii din făină integrală. Îți poți da seama de acest lucru citind eticheta și termenul de valabilitate, acesta fiind proporțional cu aditivii care se folosesc pentru pâine. Cu cât termenul de valabilitate este mai mare, cu atât se folosesc mai mulți aditivi.

În concluzie, după ce ai început diversificarea, pâinea poate fi introdusă în alimentația bebelușilor, atunci când sistemul lor digestiv începe să tolereze glutenul. Alege însă cu atenție tipul de pâine, astfel încât să-i oferi copilului tău un aliment cât mai sănătos și hrănitor.
Sursă: Digital workforce
Sursă foto: pixabay
.

"Când să introduci pâinea în alimentația bebelușului? Iată ce trebuie să știi" | cont nou | 0 comentarii
Prag
Comentariile sunt proprietatea celor care le adauga. parinti.com nu este raspunzator pentru continutul lor.
Legaturi
Articolul cel mai citit despre :
Noua structura a anului scolar 2012-2013 si programul

Articole de admin

Evaluare
scor mediu 0
voturi 0
Prost
Normal
Bun
Foarte bun
Excelent