· articole
· intamplari

Stiri: Stiri: Cocaină gratis pentru copii

Autor: Onush
data publicarii: 06.03.09
Patru minori erau folosiţi de fratele lui Fane Spoitoru pentru extinderea cercului de clienţi. Una dintre reţelele de narcotraficanţi care se aproviziona de la fratele lui Fane Spoitoru, Ion Migdal, oferea gratuit cocaină şi ecstasy pentru patru minori.

[.

]
Motivul principal pentru care gruparea infracţională condusă de Migdal oferea gratuit droguri minorilor era „fidelizarea” acestora şi extinderea cercului de clienţi.
[.]


Minorii, cei mai vulnerabili în faţa drogurilor

Copiii sunt cea mai vulnerabilă categorie din rândul consumatorilor de droguri. În primul rând, din motive comerciale, ei reprezintă pentru dealeri un segment ţintă: sunt cel mai uşor de atras în capcana dependenţei şi, odată ajunşi consumatori, devin clienţi de lungă durată.

Potrivit statisticilor, circa 70 la sută dintre cei care îşi tratează adicţia de heroină au început să consume narcotice când erau liceeni şi au ajuns să ceară ajutor instituţional după cel puţin cinci ani de dependenţă.

Pe de altă parte, dependenţa se instalează mult mai repede în cazul copiilor, iar efectele drogurilor asupra organismului în formare al unui copil este devastator.

Tratarea dependenţei fizice este mult mai periculoasă, existând riscul unor reacţii imprevizibile în cazul copiilor. Mai mare este şi riscul unei supradoze, în ceea ce îi priveşte pe aceştia.

Specialiştii vorbesc şi despre efecte sociale mult mai grave în cazul minorilor dependenţi. De obicei, dependenţa de droguri duce la abandon şcolar, ceea ce face mai greu de integrat social un tânăr care scapă de adicţie.

Statisticile mai arată că drogurile sunt legate direct de creşterea infracţionalităţii juvenile înregistrate în ultimii ani, mai ales în Bucureşti.Articol integral in Adevarul.

"Stiri: Stiri: Cocaină gratis pentru copii" | cont nou | 1 comentariu
Prag
Comentariile sunt proprietatea celor care le adauga. parinti.com nu este raspunzator pentru continutul lor.
28.03.09 00:36: udnas
îngrozitor!!!!m-ar bucura să aflu că ştirea (cea cu privire la distribuirea gratis de droguri copiilor) nu este decât o ştire falsă! din păcate ştiu că nu-i aşa! şi asta e înspăimântător!cât despre consecinţele acestor prafuri nu mai încape nici o vorbă; e bine cunoscut fenomenul.nu pot să spun decât: Dumnezeu şi grija atentă a tuturor celor chemaţi să vegheze asupra fenomenului să ne păzească de
Nu sunt permise comentarii pentru anonimi, inregistreaza-te

Legaturi
Articolul cel mai citit despre stiri:
Detalii concedii de maternitate

Articole de Onush

Evaluare
scor mediu 3.4
voturi 5


Prost
Normal
Bun
Foarte bun
Excelent