· articole
· intamplari

Stiri: Stiri: Colaps in asistenta sociala

Autor: Onush
data publicarii: 03.11.05
Angajatii Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului (DGASPC) Constanta au organizat, ieri, un miting de protest in fata CJ Constanta. (.

)Potrivit organizatorilor mitingului, incepand cu luna iunie 2005, salariatilor DGASPC Constanta li s-au suspendat sporurile legale, salariile de merit, alocatia de hrana pentru copiii plasati in reteaua de asistenta maternala si plata orelor suplimentare pentru activitatea desfasurata in zilele de repaus saptamanal, masuri care nu afecteaza insa persoanele cu functii de conducere. Mai mult decat atat, din luna august salariatii nu si-au mai primit deloc drepturile salariale. In luna septembrie a avut loc o concediere colectiva care a vizat 301 angajati din centrele de plasament si din aparatul propriu. In urma concedierii, personalul ramas (subdimensionat numeric) a ajuns sa fie transformat in paznici la un numar mare de copii si asistati. In plus, asistentii maternali nu au primit de 4 luni nici banii reprezentand alocatia de hrana pentru copiii aflati in plasament iar concediile de odihna ale acestora nu au fost platite din anul 2002.

Saptamana viitoare va fi o rectificare de buget in urma careia Constanta va mai primi 40 de miliarde de lei. Aceasta suma este exact cat a cerut CJ si este mai mult decat va primi orice alt judet, ne-a declarat Bogdan Panait, presedintele Autoritatii Nationale pentru Protectia Copilului. El a mai precizat ca aceasta criza a fost generata de faptul ca in bugetul judetean pe acest an au fost prevazute cheltuieli cu personalul de doar 40% si cheltuieli pentru achizitii de 60%. Aceste procente ar fi trebuit, insa, sa fie inversate a adaugat Panait. CJ a facut achizitii nejustificate. Au cumparat autobuze, masini de spalat, camere de supraveghere, becuri economice etc. Si pentru a face ceva economii, au concediat o multime de oameni buni care munceau, pana la urma, pentru binele copiilor. Nicusor Constantinescu, presedintele CJ Constanta, nu are nici un fel de scrupule. Isi bate joc de toata lume, a precizat Panait. El a mai spus ca, pe langa toate, CJ nici macar nu a platit partea ce-i revenea din bugetul local pentru salariile celor de la DGASPC adica, 31 de miliarde cat s-a prevazut la inceputul anului. In schimb, Guvernul a alocat la inceputul anului sumele necesare CJ Constanta, adica 74 miliarde de lei.Ziua.

"Stiri: Stiri: Colaps in asistenta sociala" | cont nou | 0 comentarii
Prag
Comentariile sunt proprietatea celor care le adauga. parinti.com nu este raspunzator pentru continutul lor.
Legaturi
Articolul cel mai citit despre stiri:
Detalii concedii de maternitate

Articole de Onush

Evaluare
scor mediu 2.33
voturi 3


Prost
Normal
Bun
Foarte bun
Excelent