· articole
· intamplari

Stiri: Stiri: Companiile farmaceutice, acuzate ca ascund efectele secundare ale medicamentelor

Autor: Cora
data publicarii: 16.03.07
Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) a acuzat, ieri, companiile farmaceutice ca practica tehnici lipsite de etica pentru a-si promova produsele. Conducerea ANPC sustine ca acestea merg pana la ascunderea efectelor secundare ale medicamentelor si ca folosesc publicitate inselatoare. In majoritatea cazurilor, promovarea produselor farmaceutice se face prin vizite ale agentilor de vanzari la medici, prin sponsorizarea pacientilor sau a studentilor, sustin reprezentantii ANPC. “Multi pacienti cumpara medicamente datorita reclamelor de la televizor, fara sa stie, de fapt, ce achizitioneaza.

Consumatorii trebuie informati corect, pentru a cumpara in cunostinta de cauza”, a afirmat Gheorghe Ciubotaru, vicepresedinte al autoritatii. Conducerea ANPC a mentionat chiar numele unor companii farmaceutice ale caror produse au fost intens promovate, desi sunt considerate cu risc.Sursa:Gardianul .

"Stiri: Stiri: Companiile farmaceutice, acuzate ca ascund efectele secundare ale medicamentelor" | cont nou | 0 comentarii
Prag
Comentariile sunt proprietatea celor care le adauga. parinti.com nu este raspunzator pentru continutul lor.
Legaturi
Cabinetul parinti.com

Articolul cel mai citit despre stiri:
Detalii concedii de maternitate

Articole de Cora

Evaluare
scor mediu 2.33
voturi 3


Prost
Normal
Bun
Foarte bun
Excelent