· articole
· intamplari

Stiri: Stiri: Compensarea cu 90% va fi valabila doar pentru cele mai ieftine medicamente

Autor: Cora
data publicarii: 03.04.07
Lista medicamentelor compensate va fi schimbata din acest an. Astfel, compensarea de 90%, din sublista A, va mai fi valabila doar pentru cele mai ieftine medicamente, in timp ce tratamentele scumpe cad pe sublista B, procentul suportat de casele de asigurari fiind, in acest caz, de 50%. „Practic, pe sublista A, vor intra doar medicamentele generice, cu pretul de referinta, adica pretul cel mai mic posibil. Motivatia deciziei care se va lua este aceea ca mai multi bolnavi vor putea avea acces la medicamente compensate.

Exista medicamente mai bune decat genericele, dar pe acestea le vor cumpara doar cei care isi vor putea permite“, ne-a declarat dr. Gheorghe Haber, presedinte al Societatii Nationale de Medicina de Familie. Tema a fost dezbatuta in Comisia de medicina de familie din Ministerul Sanatatii, intrunita la sfarsitul saptamanii trecute. Intrebat despre noua lista de compensate, presedintele Casei Nationale de Asigurari de Sanatate, Vasile Ciurchea, ne-a precizat ca acest lucru va fi dezbatut in Comisia de Transparenta a Ministerului Sanatatii.Sursa:Gardianul .

"Stiri: Stiri: Compensarea cu 90% va fi valabila doar pentru cele mai ieftine medicamente" | cont nou | 1 comentariu
Prag
Comentariile sunt proprietatea celor care le adauga. parinti.com nu este raspunzator pentru continutul lor.
26.04.07 09:32: dana-banana
Dupa mintea acestor domni cei saraci vor trai doar daca au zile de la Dumnezeu pentru ca nu isi vor putea permite sa cumpere medicamentele cele mai bune . Eu stiu pe pielea mea ce inseamna sa cumperi inlocuitorul medicamentului (care era mai ieftin dar care nu a dat rezultate ) .
Nu sunt permise comentarii pentru anonimi, inregistreaza-te

Legaturi
Cabinetul parinti.com

Cabinetul parinti.com

Articolul cel mai citit despre stiri:
Detalii concedii de maternitate

Articole de Cora

Evaluare
scor mediu 1
voturi 2


Prost
Normal
Bun
Foarte bun
Excelent