· articole
· intamplari

Stiri: Stiri: Comportamente de-ale copiilor care pot prevesti o viitoare dependenţă de tutun

Două elemente care anunţă un risc crescut de dependenţă faţă de tutun şi canabis sunt opoziţia puternică manifestată de copii şi lipsa lor de atenţie, arată cercetători de la Universitatea din Montreal.

Ei au făcut această constatare după ce au observat, timp de 15 ani, circa 2.000 de copii (fete şi băieţi). Între şase şi 12 ani au fost evaluaţi periodic de mamele şi învăţătorii lor.

O analiză a dependenţelor a intervenit când foştii copii au împlinit 21 de ani: 30% erau fumători, 13% beau prea mult alcool (fără a fi vorba de alcoolism),9% consumau canabis şi 2%, cocaină, potrivit RTV.NET .

Au fost puse în evidenţă două corelaţii majore, legate de comportamentul din copilărie. Unul a fost opoziţia la tot ce li se spunea sau la ce trebuia să facă, cel mai evident indice al viitoarei dependenţe. Opoziţia comportamentală se manifestă prin iritabilitate, furie, neascultare, refuzul de a împărţi lucrurile cu altcineva (rechizitele şcolare, de exemplu), tendinţa de a-i învinovăţi pe alţii, atitudini ancorate în personalitate şi nu cu caracter punctual.

Citeşte mai multe despre dependenţa de tutun şi canabis pe RTV.NET .

"Stiri: Stiri: Comportamente de-ale copiilor care pot prevesti o viitoare dependenţă de tutun" | cont nou | 0 comentarii
Prag
Comentariile sunt proprietatea celor care le adauga. parinti.com nu este raspunzator pentru continutul lor.
Legaturi
Articolul cel mai citit despre stiri:
Detalii concedii de maternitate

Articole de admin

Evaluare
scor mediu 0
voturi 0
Prost
Normal
Bun
Foarte bun
Excelent