· articole
· intamplari

Comunicarea in cuplu
Ce faci când te deranjează ceva în relația de cuplu? Încerci să vorbești cu partenerul, dar acesta mai mereu evită discuțiile.

Și-atunci… ce e de făcut pentru a reuși să comunici cu el? Cinci strategii care ajută comunicarea în cuplu.

Faptul că cei mai mulți dintre bărbați vorbesc puțin nu e un defect al lor, cum credem noi, femeile, ci o caracteristică, așa că nu e cazul să ne străduim să reparăm, ci mai degrabă să învățăm cum să comunicăm cu ei.

Dacă vrei ca soțul tău să-și dezvăluie sentimentele, nu-l mai întreba ce simte. În schimb, fii atentă la cum se comportă și ce îl interesează. Dacă, fără să-i ceri, îți aduce dimineața cafeaua la pat, acțiunea lui se traduce în cuvinte „Te iubesc”.

Îl poți ajuta să-și dezvolte latura verbală având grijă ca discuțiile voastre să nu semene cu un interogatoriu: „De ce spui asta”, „de ce ai făcut așa”, „cu cine te-ai văzut?” Cu o asemenea atitudine, îl determini să se retragă și mai mult în cochilia lui.

Când vrei să discuți un lucru important cu el, în loc să-i spui: „Hai să stăm și să discutăm”, sugerează-i să ieșiți la o plimbare sau într-un loc care-i place. Bărbații sunt mai relaxați când fac ceva fizic. Nu începe discuția până când nu vezi că e relaxat.

Nu-l judeca. Nu-i spune „Cum ai putut face asta?” sau „e o prostie ce ai făcut”. Nu uita: tu vrei ca el să știe că îl înțelegi, nu să te considere criticul lui numărul unu. Învață să-l asculți cu răbdare, arată-i că ești interesată de ce-ți spune și nu-l întrerupe. Un bărbat care se simte înțeles și ascultat se va deschide din ce în ce mai mult.

"Comunicarea in cuplu" | cont nou | 0 comentarii
Prag
Comentariile sunt proprietatea celor care le adauga. parinti.com nu este raspunzator pentru continutul lor.
Legaturi
Articolul cel mai citit despre comportament:
Comunicarea si relatiile parinti - adolescenti

Articole de admin

Evaluare
scor mediu 0
voturi 0
Prost
Normal
Bun
Foarte bun
Excelent