· articole
· intamplari

Comunicat Scoala de Vara - Modulul dedicat studiului mamiferelorMUZEUL NATIONAL DE ISTORIE NATURALA “GRIGORE ANTIPA” organizeaza in perioada 1-12 septembrie ultimul modul al Scolii de Vara 2008, dedicat studiului mamiferelor sub coordonarea Dianei Ion, muzeograf. Scoala de Vara se adreseaza atat elevilor din ciclurile primare, cat si celor din ciclurile gimnaziale, pasionati de mamifere sau doar curiosi sa afle ce se intampla in muzeu, “in spatele usilor inchise”.

Pe parcursul a doua saptamani, cursantii vor participa la activitati teoretice si practice avand ca subiect cunoasterea, determinarea si conservarea mamiferelor. Proiectul isi propune implicarea elevilor in activitati de cunoastere a speciilor de mamifere, mai apropiate sau mai indepartate de noi si a habitatelor ocupate de acestea, a metodelor de observare si determinare folosite de catre cercetatori, dar si a metodelor specifice taxidermiei [naturalizarea (impaierea) vertebratelor].Cursurile se desfasoara zilnic intre orele 10.00 – 12.00, exceptie facand zilele de deplasare in teren, cand impreuna cu Diana Ion, participantii vor incerca sa identifice speciile de mamifere din apropierea Bucurestiului dupa urmele lor folosind instrumentarul si metodele specifice cercetarii faunistice.

Dupa cele doua saptamani de cursuri si activitati practice, cursantii vor sustine un examen final care va consta intr-un test grila, proba practica si examinare orala. Examinarea va fi sustinuta in Amfiteatrul Muzeului in ultima zi a modulului incepand cu orele 10,00. Participantii care obtin in urma testarii medii de peste 9.00 vor primi ATESTATUL de Organizator si Conservator de Colectie Scolara de Zoologie, iar ceilalti elevi vor incheia cursul odata cu primirea DIPLOMEI de Participare.

Costul cursului este de 150 RON/persoana. Pentru doi frati costul cursului este de 270 LEI. Taxa se achita la serviciul CONTABILITATE.

Rezervarile nominale se pot face la telefon : 3128826 int. 119 sau prin e-mail : florentinap [at] antipa punct ro , dianai[at] antipa punct ro

Grupele de participanti, la fiecare modul in parte, cuprind intre 7 si 14 elevi !

Informatii suplimentare : Dr. Aurora Stanescu, autorul proiectului (0788.593.485 sau 312.88.26 int. 119, e-mail : auroras[at] antipa punct ro)


Parteneri Media : Mami.ro , Parinti.com


Detalii pe : Muzeul Antipa.

"Comunicat Scoala de Vara - Modulul dedicat studiului mamiferelor" | cont nou | 0 comentarii
Prag
Comentariile sunt proprietatea celor care le adauga. parinti.com nu este raspunzator pentru continutul lor.
Legaturi
Articolul cel mai citit despre evenimente:
Sarcina si Nasterea - 4 decembrie 2002

Articole de admin

Evaluare
scor mediu 1
voturi 3


Prost
Normal
Bun
Foarte bun
Excelent