· articole
· intamplari

Pentru copii: Pentru copii: Consumul ridicat de sare poate intarzia aparitia pubertatii
Dietele bogate de sare pot întârzia pubertatea, ne arată un studiu prezentat la Congresul European de Endocrinologie din Dublin.

Cercetătorii de la Universitatea din Wyoming, SUA condusă de dna Dori Pitynski investighează efectul pe care îl are sarea asupra instalării pubertății la șobolani.

Ei au descoperit că șoarecii hrăniți cu o dieta bogată în sare (echivalentul a 3 sau 4 ori doza zilnică recomandată pentru oameni) au avut o întârziere semnificativă în atingerea pubertății, comparativ cu cei hrăniți cu un nivel scăzut de sare. De asemenea, la sobolanii care au avut sarea complet exclusă din dieta lor a întârziat pubertatea.

Doamna Pitynski și colegii săi au ajuns la concluzia ca aportul de sare este necesar pentru debutul pubertății, dar excesele pot afecta sănătatea reproducerii. Debutul prea devreme al pubertății poate duce la probleme de comportament, de stres și fertilitate redusă.

Studiile recente arată că oameni din întreaga lume consumă mult mai multă sare decât este fiziologic necesar, de aceea Organizația Mondială a Sănătății a recomandat consumul zilnic de 5 g de sare pe zi pentru adulți.

Sodiul se găsește în mod natural într-o varietate de alimente, inclusiv lapte, smântână și ouă. De asemenea, se găsește în cantități mult mai mari, în produsele alimentare prelucrate, cum ar fi pâinea, carnea prelucrată, precum și în condimente, cum ar fi sosul de soia și cuburile de supă, care sunt din ce în ce mai folosite.

Concluzia este că folosirea exagerată a sării afectează reproducerea și este un semnal de alarmă pentru generațiile următoare.

Autor Cristina Balan.

"Pentru copii: Pentru copii: Consumul ridicat de sare poate intarzia aparitia pubertatii" | cont nou | 0 comentarii
Prag
Comentariile sunt proprietatea celor care le adauga. parinti.com nu este raspunzator pentru continutul lor.
Legaturi
Articolul cel mai citit despre ce mancam?:
Ce trebuie sa stii despre alimentatie si greutate in sarcina

Articole de admin

Evaluare
scor mediu 0
voturi 0
Prost
Normal
Bun
Foarte bun
Excelent