· articole
· intamplari
ultimele mesaje   |   reguli  |   ajutor  |   lista membrilor
Ultima vizita a fost

Index www.parinti.com > Dezvoltarea, educatia si timpul liber al copiilor >Educatie > Copii bilingvi
< subiectul anterior :: subiectul urmator > pagina 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  »
subiect nou  raspunde
autor Copii bilingvi     
roxana5
Locatie: Land of hops and glory
Copii
Zana

03.02.2007 12:03   Copii bilingvi  citat 

Alors, sa va explic de ce deschid acest subiect.
Eu nu-s sigura ca procedez bine cu cezara.habar nu am cum se cresc copii bilingvi, fac dupa ureche.si ca urmare zana mea zice 'mumee, papa more? si 'birdie-birdie sboala', si 'ba nu sit down'. eu i le zic amestecate, gen 'what's this,cezara, cercei?',deci stiu de unde a invatat.da mi-e greu, ca nu vorbesc cu nimeni romaneste, pana la a va descoperi pe voi vorbeam o ora la doua luni.
M-ar ajuta daca mamicile care au trecut/trec prin aceeasi bulibaseala si-ar da cu parerea, cu sugestia, cu presupusul ca sa nu-i fac capul varza de tot infantei.
PS.taxo nu stie in romaneste decat branza de burduf, deci mare ajutor nu e.


sus

Denunta
ddadriana
Locatie: Germania

03.02.2007 12:12     citat 

Eu stiu asa: o persoana, o limba. Cealanta persoana, alta limba.
Sar putea sa funcioneze sa ti tu o regula, de exemplu: in casa numai romaneste, afara sau alte locuri numai engleza. Nici eu nu am cu cine sa vorbesc, romaneste, stiu ca e greu, daca nu ai exercitiu, si nici nu mi-am invatat fata romaneste.


sus

Denunta
revital_sharon_ofek
Copii
revital: 26 ani, 3 luni
sharon: 23 ani, 6 luni
ofek: 18 ani, 4 luni
--: 9 ani, 10 luni

03.02.2007 12:30     citat 

la noi romana se vorbeste in casa - eu si sotul fiind din romania
fetele inteleg perfect ceea ce le zicem in romana si ne raspund ...in ebraica la ceea ce le intrebam .baiatul nu intelege nimic .
cind nu au incotro- bunicul din timisoara nestiind ebraica- scot citeo propozitie in romana ( fara acorduri , fara gen numar ....dar ideea se intelege ) pe care noi treb sa o " traducem " in romana


sus

Denunta
fluffy

03.02.2007 8:10     citat 

Parerea mea este ca tu sa vorbesti cu ea romaneste, iar sotul engleza. Macar asa nu le va mai amesteca.

sus

Denunta
Mary-Jane
Locatie: Londra
Copii
Dominic: 20 ani, 4 luni
Sylvia: 14 ani, 11 luni
Heidi: 12 ani, 5 luni

03.02.2007 8:23     citat 

Tu in romaneste, sotul in engleza. Sint in aceeasi situatie. Pe baiat nu l-am invatat romaneste pt ca mi-a venit f greu. Acum insa am citeva prietene romance cu care ma intilnesc aici (Londra) in mod regulat si parca am inceput si eu sa vorbesc mai bine. Doua-trei din ele sint venite de curind in Anglia (adica doar de 2-3 ani) si vorbesc f bine romaneste. Fetita deja intelege amindoua limbile, desi prefera engleza. Pina la urma ei invata, chiar daca nu procedezi stiintific.

sus

Denunta
Christa
Locatie: Germania
Copii
Mona Julia: 13 ani, 7 luni

03.02.2007 8:24     citat 

Si eu zic ca mai bine sa vorbesti in engleza, daca iti cade greu romana, decat asa o amestecatura. Desi dupa cum scrii aici, ma gandesc ca esti in stare sa vorbesti si cu un copil de varsta Cezarei. scot limba
Eu vorbesc romaneste cu Mona, sotul (neamt) nemteste. Dar la activitatile unde merg cu ea se canta si se spun poezii in germana, pe alea bineinteles ca nu le traduc. foarte fericit


sus

Denunta
ICEMOON
Copii
Atomicul: 13 ani, 11 luni
Zuza: 10 ani, 6 luni

03.02.2007 8:31     citat 

Noi trei limbi cum sa le impartim?
Sincer e greu de tot, nu cred ca va reusi saracul sa vorbeasca prea repede trist


sus

Denunta
Mary-Jane
Locatie: Londra
Copii
Dominic: 20 ani, 4 luni
Sylvia: 14 ani, 11 luni
Heidi: 12 ani, 5 luni

03.02.2007 8:34     citat 

----------
ICEMOON a scris:
nu cred ca va reusi saracul sa vorbeasca prea repede trist
----------


Nu-i nimic, dar si cind o incepe sa vorbeasca, sa-l vezi cum turuie pe 3 limbi!


sus

Denunta
roxana5
Locatie: Land of hops and glory
Copii
Zana

03.02.2007 9:28     citat 

No, si totusi. Chestia cu eu vorbit in romaneste cu ea merge si nu prea. Uit sa gandesc in romana, gandesc in engleza marea majoritate a timpului. Daca sunt numai eu cu ea, e engleza 90%. cand vine 'romania de la londra' la mine vorbesc in romaneste. Literele, cifrele si culorile le zic in romaneste tot timpul, precum si altele esentiale, gen papa, apa, semn ca ceva ceva merge, numa ca nu tot timpul...Voi v-ati lovit de asta: la camin invata sa zic...red, si tu acasa ii zici, da, rosu, si ea se uita la tine parca te-ai tampit si te corecteaza, nu, mumee, red!?ce ati facut in situatia asta? citesc prea mult in toata chestia asta, si ar trebui s-a ignor ca zice red si eu sa continui sa zic rosu?

sus

Denunta
Christa
Locatie: Germania
Copii
Mona Julia: 13 ani, 7 luni

03.02.2007 9:32     citat 

Icemoon, si sora-mea a crescut cu trei limbi. N-as putea sa iti spun cand si-a dat drumul, dar stiu ca nu le-a incurcat.

roxana, aia zic: daca nu poti, renunta, ca altfel chiar ii faci copilei capul varza. Bineinteles ca iti spune ca e red si nu rosu, daca tu vorbesti cu ea jumate engleza, jumate romana. Eu nu m-am lovit de problema ta, pentru ca Mona nu merge la camin. scot limba Dar nici n-am citit de cineva pe aici prin forum care sa vorbeasca cu copilul asa cum faci tu. jenat Deja nici ce fac eu nu-s convinsa ca e bine, dar nu pot nici sa stau in casa si sa renunt la activitati, nici sa ii traduc ad-hoc poeziile si cantecele (plus ca nu mai rimeaza in traducere, bineinteles).


sus

Denunta
roxana5
Locatie: Land of hops and glory
Copii
Zana

03.02.2007 9:37     citat 

Na, asta cu activitatie din afara e clar, nu vorbim decat engleza, nici nu-mi trece prin cap sa le traduc.
Nu vreau sa renunt pentru ca limba romana e o limba frumoasa, am invatat usor franceza si un pic de spaniola pt ca-s atat de similare. plus aici e mentalitatea ca 'ce-ti trebe mai multe limbi, engleza se vorbeste peste tot', cu care nu prea sunt de acord,vezi englezii care in spania nu mananca decat fish&chips si heinz baked beans. de asta incerc sa ma chinui.


sus

Denunta
alessia_de
Locatie: Germania
Copii
E: 15 ani, 8 luni
D: 12 ani, 8 luni

03.02.2007 10:46     citat 

La noi e asa de la inceput: eu romaneste tot timpul indiferent de cine e de fatza (eventual fac persoanelor vorbitoare de italiana si germana traducere daca este necesar) si tac'su pe italiana. Vreau sa spun ca jongleaza fii'mea cu astea doua limbi de mama mama. Acum are 2 zile de gradi la activ...si acolo intervine germana...cum o sa fie mai tarziu nu stiu, cert este ca eu o sa continuu cu limba mea si barbatu' cu limba lui. Eu am incredere ca o sa poata jongla cu toate aceste 3 limbi in vorbire....in ceea ce priveste scrisul si cititul in toate trei limbile ramane de vazut.
roxana, asa cum spune si Christa, decat sa amesteci limbile mai bine ii vorbesti numai in engleza. Oricum, iti garantez ca si barbatul tau o sa inveteze ceva romana daca tu o sa ii vorbesti fiicei tale in limba materna. Al meu barbat nu spune decat cateva cuvinte pe romaneste, dar intelege 80% din ceea ce vorbesc eu cu Elektra:)


sus

Denunta
Christa
Locatie: Germania
Copii
Mona Julia: 13 ani, 7 luni

03.02.2007 10:49     citat 

----------
alessia_de a scris:
Oricum, iti garantez ca si barbatul tau o sa inveteze ceva romana daca tu o sa ii vorbesti fiicei tale in limba materna. Al meu barbat nu spune decat cateva cuvinte pe romaneste, dar intelege 80% din ceea ce vorbesc eu cu Elektra:)
----------

Ziua asta o astept si eu. rad Bine, deja a inceput sa se prinda de una alta, pentru ca atunci cand e el de fata si eu vorbesc cu ea, ii traduc si lui ce i-am spus Monei.


sus

Denunta
roxana5
Locatie: Land of hops and glory
Copii
Zana

03.02.2007 11:00     citat 

Ok, alessia, dar tu cum faci de vorbesti numai in romana Elektrei? Eu de jonglat intre engleza si romana o fac usor, si cred ca asta-mi trebuie, ceva sa ma opreasca sa o dau pe engleza.
Si nu se pune la tine, ca romana si italiana sunt atat de similare rad , pareu ca al tau barbat intelege mare parte oricum, dar al meu zice ' confuz surprins confuz surprins confuz trag cu ochiul , engleza nu stii?'


sus

Denunta
alessia_de
Locatie: Germania
Copii
E: 15 ani, 8 luni
D: 12 ani, 8 luni

03.02.2007 11:00     citat 

Pai la inceput ii traduci si incet, incet dupa aia nu o sa mai aiba nevoie de traducere, iti garantez eu:)

sus

Denunta


< subiectul anterior :: subiectul urmator> pagina 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  »
Data este GMT + 2 Ore
subiect nou  raspunde
mergi la: