· articole
· intamplari

Stiri: Stiri: Copiii au acum un festival de teatru numai al lor

Autor: Onush
data publicarii: 09.10.05
O premiera pentru peisajul teatral romanesc se va desfasura in Bucuresti in perioada 10-16 octombrie: prima editie a unui Festival International de Teatru pentru Copii, intitulat 100, 1.000, 1.000.000 de povesti.

Evenimentul este organizat de Teatrul Ion Creanga, Primaria Municipiului Bucuresti si TVR Cultural, iar finantarea vine de la Primarie, Ministerul Culturii si Cultelor, prin Fondul Cultural National, si UNITER. Manifestarea se bucura de sprijinul Institutului Cultural Roman, al ambasadelor si centrelor culturale ale tarilor implicate, al Teatrului ACT, ArCuB, AICT, UNATC si al catorva sponsori cu greutate. Premiul festivalului va fi oferit de d-na Anca Vlad, patroana televiziunii Senso.
Timp de exact o saptamana, de luni pana duminica, vor avea loc evenimente in urmatoarele spatii: Sala Teatrului Ion Creanga (cea mai mare parte a reprezentatiilor) si esplanada din fata intrarii (aici Fundatia Abracadabra a lui Marian Ralea), Sala Studio a TIC (din str. Pictor Artur Verona), Teatrul Foarte Mic si Teatrul Act (ambele gazduiesc spectacole-lectura, in cadrul programului vocile_nordului/teatru suedez pentru copii si tineret, plus doua workshopuri la TFM), Teatrul Masca, Scoala generala nr. 186 Elena Vacarescu, UNITER (doua mese rotunde), Spitalul Grigore Alexandrescu (Clinic Clown, un proiect UNITER), Parcul Cismigiu (duminica seara, in inchidere, un carnaval organizat de Fundatia Abracadabra); un spectacol francez se va prezenta chiar, joi la ora 15, la Teatrul Toma Caragiu din Ploiesti. Pe langa spectacolele bucurestene, apartinand teatrelor Ion Creanga, Excelsior si Masca, sunt invitate montari din Oradea, Gheorghieni, Bacau, R. Valcea, precum si trupe (cateodata cuprinzand un unic interpret!) din Franta, Marea Britanie, Suedia & Palestina, Cehia, Croatia, Bulgaria. Programul e completat de vernisari de expozitii si lansari de carte.Romania Libera.

"Stiri: Stiri: Copiii au acum un festival de teatru numai al lor" | cont nou | 0 comentarii
Prag
Comentariile sunt proprietatea celor care le adauga. parinti.com nu este raspunzator pentru continutul lor.
Legaturi
Articolul cel mai citit despre stiri:
Detalii concedii de maternitate

Articole de Onush

Evaluare
scor mediu 1
voturi 2


Prost
Normal
Bun
Foarte bun
Excelent