· articole
· intamplari

Stiri: Stiri: Copiii care canta la un instrument sunt mai destepti decat ceilalti

Copiii care cântă la un instrument muzical dezvoltă capacităţi mentale superioare celorlalţi copii, potrivit unui studiu realizat de cercetători de la Universitatea Harvard şi Boston Children's Hospital din SUA. Chitară, xilofon, flaut sau pian, orice instrument muzical are efect benefic asupra dezvoltării creierului copilului.

Părinţii vor o VACANŢĂ MAI SCURTĂ pentru copiii lor,
net/parintii-vor-o-vacanta-mai-scurta-pentru-copiii-lor-vezi-ce-schimbari-majore-se-pregatesc-in-noul-a_153980.html">aici

Cântatul în mod regulat la un instrument muzical în copilărie ar favoriza dezvoltarea funcţiilor executive ale creierului şi permite copiilor să se adapteze la situaţii noi, complexe, datorită unei flexibilităţi mentale ridicate, potrivit cercetătorilor.

Cel mai alergenic animal de companie. Vezi cum se manifestă aceste alergii, aici

Pentru a ajunge la această concluzie, oamenii de ştiinţă au comparat 15 copii (băieţi şi fete, care cântau în medie de cinci ani câte trei ore şi jumătate pe săptămână) cu 12 copii fără cunoştinţe şi practici muzicale. Copiii din cele două grupe aveau un IQ şi un nivel socio-economic similare.

Cum afectează televizorul creierul copilului, descopera aici

Participanţii la experiment au fost supuşi unor teste psihometrice, iar concluzia a fost că practicarea unei activităţi muzicale duce efectiv la o flexibilitate mentală superioară. Observarea creierului acestor copii prin IRM funcţional - diagnostic imagistic cerebral- a arătat o activitate mai intensă în zonele cortexului prefrontal cerebral, cele implicate în funcţiile executive.
Nu sunt comentarii disponibile la acest articol.
Legaturi
Articolul cel mai citit despre stiri:
Detalii concedii de maternitate

Articole de admin

Evaluare
scor mediu 0
voturi 0
Prost
Normal
Bun
Foarte bun
Excelent