· articole
· intamplari

Copiii cu autism pot fi recuperatiDepistarea la timp a afectiunii si terapiile comportamentale sunt pasi esentiali catre normalitate.

Se estimeaza ca un copil din 166 dezvolta aceasta afectiune anual. Costul lunar al tratamentului poate depasi 4.000 de lei.

Un copil cu autism poate avea sansa unei vieti normale daca boala este diagnosticata inainte de a implini varsta de trei ani, iar recuperarea se face cu ajutorul terapiilor comportamentale (ABA) si al altor forme de tratament (logopedie, kinetoterapie, homeopatie).

Dintre toate, ABA s-a dovedit cea mai eficienta, spun specialistii. Aceasta consta in realizarea unor sarcini de catre copil sub supraveghere specializata, pentru care este si recompensat.   In ceea ce priveste diagnosticarea, medicul de familie are un rol deosebit de important, deoarece este primul care poate observa simptomele si poate directiona copilul catre un psihiatru.

"Daca medicul de familie isi da seama ca un copil este suspect de autism, atunci sansele de recuperare cresc. Acesta il va indruma catre un psihiatru, singurul in masura sa confirme sau sa infirme diagnosticul", spune psihologul Paul Morosanu de la Centrul Medical Napocensis, coordonator de programe de terapie comportamentala. 

Citeste articolul integral aici

.

"Copiii cu autism pot fi recuperati" | cont nou | 0 comentarii
Prag
Comentariile sunt proprietatea celor care le adauga. parinti.com nu este raspunzator pentru continutul lor.
Legaturi
Cabinetul parinti.com

Articolul cel mai citit despre stiri:
Detalii concedii de maternitate

Articole de admin

Evaluare
scor mediu 1
voturi 2


Prost
Normal
Bun
Foarte bun
Excelent