· articole
· intamplari

Copiii invata despre curaj de la Napoleon, adus de Masina Timpului“Cine ai vrea, domnule, sa iti arate ce inseamna curajul? Napoleon?, i-am spus in gluma baiatului meu de aproape 6 ani.Fi-miu a ras si a zis: Da, fix Napoleon! Sa vina Napoleon!

Daca m-as fi oprit si i-as fi raspuns ca asa ceva nu se poate, azi nu mai exista proiectul Masina Timpului. Dar, i-am zis, razand: Da. Ai dreptate.

O sa vina Napoleon sa te faca sa simti ce este curajul!”

Asa s-a nascut idea unui proiect care astazi se numeste “Masina timpului”, un mod original de a educa inteligenta emotionala a copiiilor nostri. Initiatorul acestui proiect, jurnalistul Sergiu Mihalcea ne-a explicat cum a legat in conceptele educative ale proiectului inteligenta emotionala de experimentarea marilor notiuni ale vietii, punand accent pe exercitiul creativitatii.

“Mi-am imaginat cum ar fi ca o mare personalitate ca Napoleon sa vina prin Masina Timpului sa experimenteze alaturi de copii ceea ce inseamna increderea in sine. Sau cum ar fi ca Salvador Dali sa vina sa experimenteze alaturi de copii Frumosul si Uratul. Sau, Ghandi care sa experimenteze Binele si Raul. Am dus mai departe ideea si am facut ca Omul din Timp sa exprime valentele notiunii de baza prin cele Sapte Arte. Exista joc de rol, exista activitati de manualitate, de relationare, de creativitate. Dar nu oricum, activitatile “sunt inchise” in “Cufarul cu Surprize”.Exista “Casuta Papusilor” unde traieste o intreaga familie de marionete. Toate rezolvarile problemelor de zi cu zi sunt impartasite copiiilor in povesti interactive.”

Fiecare atelier poarta numele unei notiuni: Adevarul, Libertatea, Dreptatea etc. Evident, cei mici nu se joaca in cadrul proiectului meu pentru a conceptualiza ce nu e cazul la varsta lor. Dar, experienta directa a activitatilor din planul fiecarei notiuni poate sta la baza formarii valorilor de viata de mai tarziu.

Exemplul este simplu. Degeaba ii spune tatal unui copil ca trebuie sa-i respecte pe cei din jurul lui, daca cel mic traieste in casa experienta vorbitului urat cu membrii familiei. Pana va conceptualiza respectul, are deja experienta deficitara pe deplin.

Sergiu Mihalcea este licentiat in Filosofie din 2003, dar practica profesia de jurnalist tv din 2000. A profesat ca reporter, apoi realizator tv la Antena 1, Realitatea Tv, National Tv si Prima Tv.

In 2007 a lansat EvoTv.ro, prima televiziune independenta online din Romania. Evo Tv.ro emite interviuri profesioniste cu personalitati din Romania si strainatate, sub sloganul “Oamenii schimba viata!”


In proiectul “Masina Timpului” este foarte mult divertisment. In primul rand, pentru ca este un alt mod de a face lucrurile. Programele folosesc elemente din teatru si televiziune pentru a integra procesul educativ intr-un plan familiar de divertisment unde copilul este element activ, nu spectator. Spatiul in care se desfasoara aceste activitati educative alaturi de copii este special., este o lume intr-un spatiu mic, intim, cu multe elemente gata sa fie descoperite de catre copii.


Sa stii sa comunici – Sa stii sa te comunici – Sa te cunosti – Sa empatizezi cu ceilalti – Sa actionezi corect -
Toate acestea sunt calitati pe care copiii le vor deprinde aici.

Detalii si programari pe www.masina-timpului.ro sau http://www.facebook.com/masinatimpuluipentrucopii .

"Copiii invata despre curaj de la Napoleon, adus de Masina Timpului" | cont nou | 0 comentarii
Prag
Comentariile sunt proprietatea celor care le adauga. parinti.com nu este raspunzator pentru continutul lor.
Legaturi
Articolul cel mai citit despre evenimente:
Sarcina si Nasterea - 4 decembrie 2002

Articole de admin

Evaluare
scor mediu 0
voturi 0
Prost
Normal
Bun
Foarte bun
Excelent