· articole
· intamplari

Copiii nascuti prin cezariana sunt mai calmiCopiii nascuti prin cezariana sunt mai calmi decat cei adusi pe lume cu ajutorul forcepsului, care sunt predispusi la probleme emotionale, potrivit unui studiu publicat de dailymail.co.uk. Acest studiu confirma descoperirile anterioare care au stabilit ca tehnicile de asistare la nastere pot declansa cresterea nivelului hormonilor de stres care afecteaza dezvoltarea ulterioara a copilului.

De asemenea, studiul a relevat faptul ca bebelusii nascuti prin cezariana, la cererea mamei, au mai putine probleme emotionale si comportamentale. Cercetarea, in care au fost implicati 4.190 de copii din sud-estul Chinei, a analizat legatura dintre modul de nastere si comportamentul micutilor.

Parintii copiilor din studiu au fost pusi sa completeze un chestionar legat de comportamentul acestora, de la 4 si 6 ani, potrivit BJOG, o revista internationala de obstretica si ginecologie. Rezultatele au aratat ca micutii asistati la nastere erau cu 40 la suta mai dispusi la afectiuni emotionale si devieri de comportament, posibil din cauza nivelului mare de hormoni de stres (cortizol).

Imediat dupa nastere, cel mai mic nivel de cortizol din sangele din cordonul ombilical a fost gasit la bebelusii nascuti prin cezariana, urmat de cei cu nastere spontana. In schimb, cel mai mare nivel a fost gasit la nasterile asistate unde a fost folosit forcepsul sau aspiratorul, din cauza ca travaliul a fost mai lung. Studiile anterioare au aratat ca acesti copii au cel mai mare nivel de stres la nastere.

Profesorul Jianmeng Liu, de la Institutul de Reproducere si Sanatatea Copilului din Beijing, a spus ca aceasta cercetare a fost prima analiza a efectului nasterii prin cezariana asupra copilului. Nivelul de cortizol are legatura cu psihopatologia copilului, insa este nevoie de mai multe studii pentru a analiza mai in amanunt fenomenul, a declarat Liu.

Potrivit Organizatiei Modiale a Sanatatii, mai mult de jumatate dintre copiii chinezi au fost adusi pe lume prin cezariana, acesta fiind cel mai mare procent din lume.

Sursa: www.mediafax.ro.

"Copiii nascuti prin cezariana sunt mai calmi " | cont nou | 0 comentarii
Prag
Comentariile sunt proprietatea celor care le adauga. parinti.com nu este raspunzator pentru continutul lor.
Legaturi
Cabinetul parinti.com

Articolul cel mai citit despre sanatate:
Masurarea temperaturii. Metode si tipuri de termometre folosite

Articole de admin

Evaluare
scor mediu 1
voturi 2


Prost
Normal
Bun
Foarte bun
Excelent