· articole
· intamplari

Stiri: Stiri: Copiii nascuti prin cezariana sunt mai expusi la alergii

Tot mai multe femei preferă să-şi aducă pe lume copiii prin cezariană.Deşi este, cel puţin aparent, mai comod atât pentru ele, cât şi pentru bebeluşi, se pare că cezariana are şi dezavantajele ei pe termen lung.

Un studiu realizat recent de cercetători de la un spital din Detroit, SUA, arată că bebeluşii născuţi prin cezariană sunt de cinci ori mai expuşi la alergii decât cei care vin pe lume pe cale naturală.

Copiii născuţi prin
rtv.net/copiii-nascuti-prin-cezariana-sunt-de-doua-ori-mai-predispusi-sa-devina-obezi_29841.html">cezariană sunt de două ori mai predispuşi să devină obezi

Potrivit cercetătorilor, micuţii sunt expuşi în timpul unei naşteri naturale la mai multe tipuri de bacterii din organismul mamei şi astfel ei dezvoltă anticorpi. Cum acest proces este eliminat în cazul naşterilor prin cezariană, nou-născuţii prezintă un risc mai mare să dezvolte alergii.

Citeşte şi Alergiile sistemul imunitar ameninţă viaţa copiilor! Vezi care sunt cele mai periculoase alimente

Şeful echipei de cercetători, dr Christine Cole Johnson, a declarat că această descoperire are la bază teoria igienei, potrivit căreia alergiile dezvoltate în copilărie sunt strâns legate de mediul prea steril în care sunt ţinuţi copiii în prima perioadă a vieţii.

Nu este un mit: Copiii care se joacă în praf au sistemul imunitar mai puternic

Expunerea la micro-organisme încă din copilăria timpurie influenţează dezvoltarea sistemului imunitar şi rezistenţa la alergeni. Suntem de părere că expunerea copiilor la bacteriile din colul uterin are o influenţă majoră asupra sistemului lor imunitar, arată dr. Johnson, a cărui echipă a urmărit 1.258 de nou născuţi, pe care i-a analizat la vârstele de o lună, şase luni şi doi ani.

Citeşte şi Cum putem trata şi preveni alergiile de primăvară.
"Stiri: Stiri: Copiii nascuti prin cezariana sunt mai expusi la alergii" | cont nou | 0 comentarii
Prag
Comentariile sunt proprietatea celor care le adauga. parinti.com nu este raspunzator pentru continutul lor.
Legaturi
Articolul cel mai citit despre stiri:
Detalii concedii de maternitate

Articole de admin

Evaluare
scor mediu 0
voturi 0
Prost
Normal
Bun
Foarte bun
Excelent