· articole
· intamplari

Stiri: Stiri: Copiii televizorului

Autor: onush
data publicarii: 03.08.05
Concluzia-soc a unui studiu comandat de CNA: tinerii preiau de la televiziune agresivitatea, violenta, placerile vietii, vulgaritatea, vedetismul si dorinta de imbogatire * Familia are cea mai mica pondere in educatia copiilor

Scoala ocupa primul loc de unde elevii invata principalele valori precum creativitatea, competenta, cultura civica, spiritul de competitie, succesul si performanta, urmata de televiziune, de unde preiau agresivitatea, violenta, placerile vietii, vulgaritatea, vedetismul si dorinta de imbogatire, iar familia - singura care ii invata adevarul, respectul, afectiunea si dragostea, este abia pe locul trei, avand cea mai mica pondere in educatia copiilor. Aceasta este una dintre tristele concluzii ale studiului comandat de CNA si realizat de Centrul de Sociologie Urbana si regionala Curs, in colaborare cu Centrul de Studii Media si Noi Tehnologii de Comunicare din cadrul Universitatii Bucuresti. Cercetarea a fost realizata pe doua esantioane de subiecti (varste cuprinse intre 11-14 ani si 15 -18 ani), fiecare de cate 2300 de persoane.
Lipiti de ecran
Potrivit coordonatorului acestui studiu, Dorel Abraham, majoritatea elevilor (aproape 60%) se uita la televizor intre trei si patru ore zilnic, intre orele 19.

00-22.00, in vreme ce 30-40% dintre ei nu asculta deloc radioul
Fotbalist sa-ti dea mamica
Un alt element care se desprinde din acest studiu este ca 40% dintre elevii cu varste intre 11 si 14 ani si aproape 50% dintre cei intre 15 si 18 ani nu stiu ce ocupatie ar dori sa aiba in viata.


Ziua.

"Stiri: Stiri: Copiii televizorului" | cont nou | 1 comentariu
Prag
Comentariile sunt proprietatea celor care le adauga. parinti.com nu este raspunzator pentru continutul lor.
04.08.05 20:50: Cora
De unde pina unde concluzie soc nu pot pricepe???... era si greu sa-ti dai seama ca programele TV execrabile din ultimii ani si zacutul copiilor in fata televizorului nu vor aduce nimic bun pt. viitorul lor. Sa nu mai vorbim de exemplul pe care-l ofera parintii avizi de telenovele si emisiuni proaste de divertisment.:-(
Nu sunt permise comentarii pentru anonimi, inregistreaza-te

Legaturi
Articolul cel mai citit despre stiri:
Detalii concedii de maternitate

Articole de onush

Evaluare
scor mediu 1
voturi 2


Prost
Normal
Bun
Foarte bun
Excelent