· articole
· intamplari

Copii pentru copii – Ajuta un copil sa mearga la scoalaSalvati Copiii Romania a demarat una dintre cele mai ample campanii sociale pentru accesul la educatie al copiilor aflati in situatie de risc. Trimite un sms la 874 si ajuta un copil sa mearga la scoala.

com/or2hwp.jpg"/>


Lacramioara este o fetita in varsta de 8 ani, care locuieste impreuna cu parintii si cei 7 frati ai ei intr-o zona izolata a orasului, intr-o singura camera, pardosita cu pamant, neracordata la reteaua de gaze, apa si lumina. Veniturile familiei se reduc la alocatiile de stat ale celor opt copii. Nu au jucarii, iar cele cateva haine uzate stau inghesuite intr-un dulap improvizat din scanduri.

Lacramioarei ii place sa invete, dar situatia familiei sale ar putea sa determine un abandon scolar in cazul sau. Nu are spatiu unde sa studieze, rechizite sau chiar sprijin din partea parintilor. Faptul ca locuiesc fara forme legale ii impiedica sa acceseze serviciile sociale. Acum doi ani, Lacramioara si sora ei, Roberta au fost adoptate de familia Salvati Copiii si au inceput sa frecventeze cursurile din cadrul programului Gradinita Estivala. Pe langa ajutorul material care consta in uniforme si rechizite, cele doua fetite primesc indrumari si la teme de la alti copii de aceeasi varsta, voluntari in programul desfasurat de Organizatia Salvati Copiii.

Mariana Ivan si Georgiana Toader sunt doua eleve care s-au oferit voluntare pentru grupul de educatori “de la egal la egal”. Fetitele ii ajuta pe ceilalti copii care provin din familii si medii defavorizate sa invete si sa isi faca temele, incurajandu-i sa continue studiul si sa nu renunte la scoala. “Ne-am dat seama ca trebuie sa ii ajutam si pe ceilalti mai slabi, pe cei care sunt obligati sa efectueze sarcini impuse de parinti si care au nevoie de pregatire suplimentara pentru a ajunge la nivelul celorlalti colegi. Nu i-am mai privit cu dispret, pentru ca ei doreau sa invete si prin felul acesta ne-am imprietenit cu elevii cu care nu vorbeam pana atunci. I-am facut sa inteleaga ca scoala te ajuta mai departe, neavand niciun viitor fara ea”, marturisesc cele doua educatoare-eleve.

Oricine poate ajuta un copil sa mearga la scoala. Festivalul Brazilor de Craciun este un eveniment de strangere de fonduri organizat anual de Salvati Copiii Romania sub o licitatie de braduti de Craciun, creati exclusiv pentru aceasta ocazie de unii dintre cei mai cunoscuti designeri romani.
"Copii pentru copii – Ajuta un copil sa mearga la scoala" | cont nou | 0 comentarii
Prag
Comentariile sunt proprietatea celor care le adauga. parinti.com nu este raspunzator pentru continutul lor.
Legaturi
Articolul cel mai citit despre educatie:
Ce ar trebui sa stie fiica ta inainte de aparitia ciclului menstrual

Articole de admin

Evaluare
scor mediu 1
voturi 2


Prost
Normal
Bun
Foarte bun
Excelent