· articole
· intamplari

Stiri: Stiri: Copilarie linga groapa de gunoi

Autor: Cora
data publicarii: 15.03.07
La 13 ani, Petrisor are inaltimea de 50 de centimetri si este orb.

Politistii din Deva au descoperit in cadrul unei operatiuni ce parea de rutina un baiat de 13 ani care are inaltimea de 50 de centimetri si este orb. Copilul, Petrisor Almaciu, traia in conditii groaznice, lânga groapa de gunoi a municipiului.

Politistii au facut o razie pentru depistarea celor care locuiesc fara forme legale lânga groapa de gunoi a Devei.

Intr-una din cocioabele incropite din te miri ce materiale, oamenii legii au descoperit trupul firav si diform al unui copil. Luata la intrebari de politisti, mama minorului a declarat ca acesta are 13 ani si ca sufera de aceasta boala inca de la vârsta de 3 saptamâni. Medicii hunedoreni ajunsi la fata locului s-au declarat uluiti. Baiatul sufera de encefalopatie cronica, o boala necrutatoare care impiedica dezvoltarea normala, iar speranta de viata este de doar câtiva ani, chiar si in cele mai bune conditii de ingrijire medicala care se pot asigura.

Inchis cu lacat si lantMicutul e orb, cântareste câteva kilograme, are sub 50 de centimetri si nu are nici un fel de simturi. Ori tânarul a implinit 13 ani, iar medicii sustin ca este un mic miracol faptul ca a ajuns pâna la aceasta vârsta. El era inchis intr-o camera singur, la usa era un lant si un lacat, camera era neincalzita, fara apa sau curent electric, iar baiatul e doar piele si os, intocmai ca in imaginile cu evreii gazati la Auschwitz. De mâncat, mânca exact ce primea si restul familiei la masa, adica ce dadea Dumnezeu, uneori si ceea ce se aduna din groapa de gunoi. „De 13 ani de când stau aici nu a venit nici un doctor sa vada copilul, numai când eu l-am dus in oras. Nici la primar nu pot sa ma duc sa-i cer un ajutor ca eu am buletinul pe Sibiu, nu aici la Deva”, sustine Lina Almaciu, mama baiatului. „Mama va fi internata cu baiatul la Sectia de Pediatrie a Spitalului Judetean Deva, timp in care ne vom ocupa de actele necesare pentru a-i putea asigura asistenta copilului”, a declarat Alida Fetica, inspector la Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Hunedoara.Sursa: Gardianul.

"Stiri: Stiri: Copilarie linga groapa de gunoi" | cont nou | 0 comentarii
Prag
Comentariile sunt proprietatea celor care le adauga. parinti.com nu este raspunzator pentru continutul lor.
Legaturi
Articolul cel mai citit despre stiri:
Detalii concedii de maternitate

Articole de Cora

Evaluare
scor mediu 1.66
voturi 3


Prost
Normal
Bun
Foarte bun
Excelent