· articole
· intamplari

Stiri: Stiri: Copil condamnat de birocratie

Autor: Onush
data publicarii: 17.08.08
Viata unui pusti de 4 ani din Baia Mare este pusa in pericol chiar de cei care ar trebui sa i-o protejeze. Minorul sufera de ciroza hepatica si are urgent nevoie de un transplant de ficat. Legea spune ca in cazul transplantului de organe la minori este necesar ca parintii sa treaca un test psihologic din care sa reiasa ca acestia sunt capabili sa se ocupe de recuperarea copilului dupa interventia chirurgicala. Parintii au picat insa examenul, desi medicii spun ca orice om cu intelect normal l-ar fi trecut usor.

Din acest moment, problema trebuia sa fie rezolvata de autoritatile statului.

Mai exact, Directia pentru Protectia Copilului Maramures urma sa stabileasca un tutore pentru copil, care sa-si asume responsabilitatile in locul parintilor naturali. Copilul a avut din nou ghinion. Directoarea institutiei, cea care cunostea cel mai bine situatia minorului, este amenintata cu destituirea si nu a mai trecut pe la munca. Functionara care-i tine locul spune ca a aflat abia la sfarsitul saptamanii trecute de cazul copilului si a pasat problema unei asistente sociale, care a promis ca va actiona in regim de urgenta pentru rezolvarea procedurilor birocratice. Pana atunci, insa, situatia copilului se agraveaza. Medicii spun ca orice zi de intarziere pana la operatie ii poate fi fatala.

Alexandru S., in varsta de 4 ani, si-a petrecut peste o treime din scurta sa viata in saloanele Sectiei Pediatrie a Spitalului Judetean de Urgenta din Baia Mare. In urma cu trei ani si jumatate, copilul a fost diagnosticat cu ciroza hepatica si singura lui sansa de supravietuire o reprezinta un transplant de ficat. Insa, conform Legii transplantului de organe, in cazul minorilor consimtamantul este dat de parinti sau de reprezentantul legal (tutorele) in urma unei evaluari psihologice.Preluare Hotnews.ro din Romania libera.

"Stiri: Stiri: Copil condamnat de birocratie" | cont nou | 1 comentariu
Prag
Comentariile sunt proprietatea celor care le adauga. parinti.com nu este raspunzator pentru continutul lor.
24.08.08 22:18: monifrank
Este tragic, insa copilul este condamnat nu de birocratie, ci de parintii sai, care nu ar fi in stare sa-l trateze dupa operatie!!! Succesul unui transplant nu consta numai in operatia in sine, ci mai ales in tratamentul ulterior! In cazul acesta, birocratia, mai bine zis legea, a fost facuta cu un scop, pentru a proteja copii in aceasta situatie. Sunt destui copii in lume care au avut ghinionul sa fie copiii unor parinti incapabili.Ce e si mai tragic e ca persoanele care ar trebui sa rezolve situatia, Directia pentru Protectia Copilului, sunt la fel de incapabile de a-l ajuta, si tocmai de aceea sunt in institutia respectiva, pentru ca se supune ca ar fi capabile! Numai in Romania!
Nu sunt permise comentarii pentru anonimi, inregistreaza-te

Legaturi
Articolul cel mai citit despre stiri:
Detalii concedii de maternitate

Articole de Onush

Evaluare
scor mediu 1
voturi 2


Prost
Normal
Bun
Foarte bun
Excelent