· articole
· intamplari

Copilul alergic in colectivitatejpg?width=545"/>
Daca duci un copil alergic in colectivitate, e bine sa avertizezi educatoarea si personalul de ingrijire. Ei trebuie sa stie la ce este sensibil micutul si ce trebuie sa faca daca survine o criza.

Cea mai severa manifestare este socul anafilactic. Daca a mai trecut printr-un astfel de episod, copilul trebuie sa aiba mereu in preajma o trusa medicala. Adrenalina care se livreaza in seringa gata de administrare, trebuie insotita de o eticheta clara cu continutul si modul de folosire.

In criza, fiecare secunda conteaza. Totul se petrece rapid, edemul glotei fiind cea mai severa amenintare. Fara adrenalina, copilul se poate sufoca pana vine ambulanta. Medicul te va instrui pe tine, iar tu vei pregati educatoarea.

Cateva masuri impotriva alergiilor

- Nu introduce alimente solide in hrana sugarului mai devreme de 4 luni. Intestinul sau este imatur si va permite mai usor unor particule sa treaca in sange, declansand un raspuns imun.
- Nu-l tine sub un glob de sticla, nu dispera daca mananca de pe jos, nu sterge cu spirt jucariile de trei ori pe zi. Un sistem imunitar nesolicitat va avea reactii anormale, inclusiv de tip alergic.
- Hraneste-l la san cat poti de mult. Daca poate mosteni pe cineva alergic, cauta sa prelungesti cat mai mult alimentatia naturala si intarzie momentul diversificarii.
- Introdu doar o mancare noua pe zi, ca sa vezi exact ce nu tolereaza.
- Evita aditivii alimentari si preparatele cu coloranti sau E-uri.

Capsunele - pericol dublu
Capsunele dau urticarie prin doua mecanisme. Ele pot provoca alergii, pe de o parte, dar au in continut si histamina.
De aceea, la unii copii mai sensibili, dar care nu sunt alergici, patru capsuni nu fac rau, dar un castron da probleme, prin histamina adusa din afara organismului.
"Copilul alergic in colectivitate" | cont nou | 0 comentarii
Prag
Comentariile sunt proprietatea celor care le adauga. parinti.com nu este raspunzator pentru continutul lor.
Legaturi
Articolul cel mai citit despre sanatate:
Masurarea temperaturii. Metode si tipuri de termometre folosite

Articole de admin

Evaluare
scor mediu 0
voturi 0
Prost
Normal
Bun
Foarte bun
Excelent