· articole
· intamplari

Copilul auditiv. Ce inseamna si cum influenteaza aceasta preferinta procesul de invatare
Copilul auditiv înțelege cel mai bine ideile și conceptele noi atunci când aude informația.De pildă, reține ușor o melodie și poate urma instrucțiunile cu exactitate dacă îi sunt explicate o dată sau de două ori. Este posibil să se poată concentra mai bine când pe fundal are muzică sau zgomot alb.

· Cum iti dai seama ca nu aude bine

Atunci când învață un concept/ teorie sau operație matematică nouă, un elev auditiv își amintește mai bine informația din explicațiile profesorului (în mod diferit față de copilul vizual, despre care am discutat într-o postare precedentă, care va reține mai bine ceea ce a fost scris pe tablă și a putut vedea.)

· Simturile copilului. Gustul si simtul tactil la copilul mic

Muzica și audiobook-urile sunt foarte utile copilului auditiv. De asemenea, el are nevoie de multă conversație, de indicații primite de cale orală. Îi este de ajutor să comenteze diverse subiecte, așa că încurajează-l să facă acest lucru. De asemenea, ținând cont că reține mai ușor informația pe care o aude, încurajează-l să pună întrebări și oferă-i răspunsuri.

De reținut
Este foarte important să descoperi și să ții cont de felul în care copilul tău învață cu mai multă ușurință.
De pildă, dacă știi că el preferă să descopere lumea folosindu-se mai mult de simțul auditiv, îl poți ajuta oferindu-i informație pe cale auditivă. În același timp, dacă știi ce tip de elev este, poți să "lucrezi" și să dezvolți și celelalte tipuri de învățare (vizuală şi fizică – prin experiment și contact direct cu obiectele).

Sursă: BabyCenter.com.
Adaptare: Adina Gruia, Foto: Guliver/ Thinkstock.

"Copilul auditiv. Ce inseamna si cum influenteaza aceasta preferinta procesul de invatare" | cont nou | 0 comentarii
Prag
Comentariile sunt proprietatea celor care le adauga. parinti.com nu este raspunzator pentru continutul lor.
Legaturi
Articolul cel mai citit despre comportament:
Comunicarea si relatiile parinti - adolescenti

Articole de admin

Evaluare
scor mediu 0
voturi 0
Prost
Normal
Bun
Foarte bun
Excelent