· articole
· intamplari

Copilul auditiv. Ce inseamna si cum influenteaza aceasta preferinta procesul de invatare
Copilul auditiv înțelege cel mai bine ideile și conceptele noi atunci când aude informația.De pildã, reține ușor o melodie și poate urma instrucțiunile cu exactitate dacã îi sunt explicate o datã sau de douã ori. Este posibil sã se poatã concentra mai bine când pe fundal are muzicã sau zgomot alb.

· Cum iti dai seama ca nu aude bine

Atunci când învațã un concept/ teorie sau operație matematicã nouã, un elev auditiv își amintește mai bine informația din explicațiile profesorului (în mod diferit fațã de copilul vizual, despre care am discutat într-o postare precedentã, care va reține mai bine ceea ce a fost scris pe tablã și a putut vedea.)

· Simturile copilului. Gustul si simtul tactil la copilul mic

Muzica și audiobook-urile sunt foarte utile copilului auditiv. De asemenea, el are nevoie de multã conversație, de indicații primite de cale oralã. Îi este de ajutor sã comenteze diverse subiecte, așa cã încurajeazã-l sã facã acest lucru. De asemenea, ținând cont cã reține mai ușor informația pe care o aude, încurajeazã-l sã punã întrebãri și oferã-i rãspunsuri.

De reținut
Este foarte important sã descoperi și sã ții cont de felul în care copilul tãu învațã cu mai multã ușurințã.
De pildã, dacã știi cã el preferã sã descopere lumea folosindu-se mai mult de simțul auditiv, îl poți ajuta oferindu-i informație pe cale auditivã. În același timp, dacã știi ce tip de elev este, poți sã "lucrezi" și sã dezvolți și celelalte tipuri de învãțare (vizualã ºi fizicã – prin experiment și contact direct cu obiectele).

Sursã: BabyCenter.com.
Adaptare: Adina Gruia, Foto: Guliver/ Thinkstock.

"Copilul auditiv. Ce inseamna si cum influenteaza aceasta preferinta procesul de invatare" | cont nou | 0 comentarii
Prag
Comentariile sunt proprietatea celor care le adauga. parinti.com nu este raspunzator pentru continutul lor.
Legaturi
Articolul cel mai citit despre comportament:
Comunicarea si relatiile parinti - adolescenti

Articole de admin

Evaluare
scor mediu 0
voturi 0
Prost
Normal
Bun
Foarte bun
Excelent