· articole
· intamplari

Copilul meu are sinuzita?
Cum recunoști sinuzita și care este tratamentul recomandat în cazul unei afectiuni care, la început, poate fi confundată cu o banală răceală.Oamenii au sinusuri în patru locuri diferite, acestea reprezentând seturi de cavități care se află în zona obrajilor, a frunții, în spatele mucoasei nazale și la nivelul creierului. Acestea sunt căptușite cu aceeași membrană care se găsește la nivelul nasului și a gurii.

Atunci când copilul tău este răcit, are anumite alergii și mucoasa nazală produce mai mult mucus decât de obicei, la fel se întâmplă și cu țesutul sinusurilor.

Când sistemul de scurgere a mucusului se blochează, acesta adună bacterii și virusuri care ulterior duc la infecția de sinuzită.

Sinuzita acută: simptome


· Este o „"răceală” care durează mai mult de 10-14 zile, însoțită câteodată de un grad scăzut de febră.
· Drenaj nazal galben verzui gros.
· Picurări post nazale, câteodată conducând la dureri de gât, tuse, halenă, greață și sau vărsături.
· Dureri de cap
· Iritabilitate sau oboseală
· Umflături în jurul ochilor

Sinuzita la copii: tratament

În sinuzita acută, majoritatea copiilor răspund foarte bine la terapia cu antibiotice. Spray-urile nazale normale sau cu soluție salină pot fi, de asemenea, prescrise pentru ameliorarea de scurtă durată a nasului încărcat.

Spray-ul nazal salin (apa sărată) sau picăturile pot fi de ajutor la subțierea secrețiilor și la îmbunătățirea funcției membranei mucoase.

Decongestionantele sau antihistaminicele fără prescripție medicală, în general, nu sunt eficiente pentru infecțiile virale la copii, iar rolul acestor medicamente în tratarea sinuzitei nu este foarte bine definit. Aceste medicamente nu trebuie administrate copiilor mai mici de doi ani. În cazul în care copilul tău are sinuzită acută, simptomele ar trebui să se îmbunătățească încă din primele zile de tratament.

Chiar dacă simptomele se îmbunătățesc în mod evident în prima săptămână de administrare a medicației, este foarte important să nu oprești tratamentul medicamentos și să duci până la capăt administrarea antibioticelor.

Medicul de familie ar putea decide să trateze copilul cu medicamente adiționale, dacă acesta are alergie sau alte afecțiuni care fac ca sinuzita să se înrăutățească.

Foto: 123RF, Sursă: revista MAMI .

"Copilul meu are sinuzita?" | cont nou | 0 comentarii
Prag
Comentariile sunt proprietatea celor care le adauga. parinti.com nu este raspunzator pentru continutul lor.
Legaturi
Cabinetul parinti.com

Articolul cel mai citit despre boli, rani:
Candidoza (Candida Albicans)

Articole de admin

Evaluare
scor mediu 0
voturi 0
Prost
Normal
Bun
Foarte bun
Excelent