· articole
· intamplari

Copilul meu e prea rasfatatAi observat ca puiul tau e din ce in ce mai capricios, greu de stapanit si chiar santajist? Afla cum il poti disciplina.
Intre patru si sase ani, este perioada in care copilul tau are deja preferinte, e mai apropiat de mama ori de tata, in functie de indulgenta pe care o manifesta acestia.Cel mai riguros va pierde cu siguranta teren in fata celui indulgent. De obicei aliantele sunt baiat-mama si fata-tata.Rasfatul are si dezvat Odata ce a ajuns la stadiul de rasfatat nu-l poti da cu una-cu doua jos de pe acest soclu.Ai mare grija de limitele pe care i le impui si mai ales fa totul treptat, pentru ca altfel nu vei putea obtine efectul dorit.Limitele nu trebuie sa fie fixe, rigide, ci flexibile, adaptabile situatiei. Cu alte cuvinte, nu trebuie sa devii tiran in fata copilului, dar nici sa te lasi manipulat de el.
Primele limite:
• Mama cu tata dorm in acelasi pat si el are patul lui. Nici daca se imbolnaveste nu faci rabat de la aceasta regula! Te deplasezi tu la patul copilului si nicedum nu il aduci pe el in patul vostru.
• Pedeapsa pentru circul pe care il face in magazin cand nu vrei sa-i cumperi o jucarie este tocmai neachizitionarea ei, nicidecum contrariul.
• Daca nu colaboreaza la imbracat, il lasi dezbracat unu-doua minute, sa simta ce e frigul.• Daca nu se comporta civilizat la joaca, a doua zi nu mai merge in parc.
• Nu e gata la timp pentru plecarea in excursie? Anulati totul pana demonstreaza contrariul.
• A depasit ora de culcare din cauza televizorului? Nu mai are acces o saptamana.

Cum trebuie sa te comporti tu cu el:
• Nu trebuie sa-l certi, nu trebuie sa tipi la el, nu trebuie sa-l ameninti.
• Fii ferma, comunica-i limpede cerintele tale si consecintele in cazul nerespectarii lor.
• Nu e cazul sa fi absurda.

Regulile casei trebuie sa tina cont si de dorintele copilului tau, in masura in care acestea nu-i stirbesc dezvoltarea personalitatii.

Nota Articol publicat in revista "Mami" : Ioana Scorus, psiholog.

Nu sunt comentarii disponibile la acest articol.
Legaturi
Articolul cel mai citit despre educatie:
Ce ar trebui sa stie fiica ta inainte de aparitia ciclului menstrual

Articole de admin

Evaluare
scor mediu 2.88
voturi 9


Prost
Normal
Bun
Foarte bun
Excelent