· articole
· intamplari

Copilul tau are viteza de melc? Iata cum il poti invata sa fie mai rapid
În fiecare dimineață sau, de fiecare dată când trebuie să ajungem undeva, la o oră fixă, scenariul se repetă: copilul meu are o viteză de melc, tocmai atunci începe să aibă preferințe la haine, mâncare, sau își amintește de nu știu ce jucărie.
Prin urmare, indiferent de ce aș face, de cât de repede m-aș trezi sau aș începe pregătirile, de cele mai multe ori mă aflu într-o cursă contra-cronometru.

Îl trezesc cu vreo zece minte mai devreme ca să aibă timp să se spele, să se îmbrace (în criză de timp, în multe dimineți îi dau o mână de ajutor la sarcina asta), să mănânce, să verificăm dacă are tot ce-i trebuie la el. dar nu este suficient. Nu știu cum se face, că tot ieșim din casă cu întârziere!

Sfaturi practice: cum să-ți ajuți copilul să aibă parte de dimineți pline de energie

O posibilă soluție am găsit-o la Patricia Henderson Shimm, expert în parenting, într-un articol publicat pe BabyCeter.com.

"Copilul trebuie să învețe că încetineala lui are consecințe", spune aceasta, "iar tu trebuie să-l încurajezi să devină responsabil în această zonă a vieții lui. El trebuie să înțeleagă că unele lucruri, cum ar fi să ajungă la școală fără să întârzie, nu se negociază."

Cum putem face asta? În primul rând, eliminând sursele de distragere a atenției (precum televizorul, jucăriile), pentru a-l ajuta să fie concentrat asupra a ceea ce are de făcut în acel moment. De asemenea, "întrebându-l cum puteți rezolva această problemă împreună", este sfatul lui Shimm, de exemplu: dacă n-ar fi bine ca hainele să fie pregătite de seara, dacă este nevoie ca ceasul să sune cu 20 de minute mai devreme etc. "El trebuie să înțeleagă că tu ești dispusă să cooperezi cu el și să-l ajuți, dar și că el are o sarcină importantă - să se asigure că ieșiți pe ușă la timp." Dacă nu. chiar faptul că întârzie la școală poate fi o lecție prețioasă pentru el.

Prin urmare, în loc să faci, în criză de timp, lucrurile în locul lui folosește-te de această situație pentru a-l învăța despre responsabilitate!

Ți se par utile sfaturile Patriciei Henderson Shimm? Tu ai dimineți haotice cu copilul tău, cum te descurci în astfel de momente?

Sursă: BabyCenter.com, Editor: Adina Gruia, Foto: 123RF .

"Copilul tau are viteza de melc? Iata cum il poti invata sa fie mai rapid" | cont nou | 0 comentarii
Prag
Comentariile sunt proprietatea celor care le adauga. parinti.com nu este raspunzator pentru continutul lor.
Legaturi
Articolul cel mai citit despre 1, 2, multi:
Copilul singur la parinti

Articole de admin

Evaluare
scor mediu 0
voturi 0
Prost
Normal
Bun
Foarte bun
Excelent