· articole
· intamplari

Copilul tau plange din orice?jpg?oh=b13e577a39791120268974505ac0666b&oe=57D9489E&__gda__=1473170343_c7a65bc678ada1fcbbeed7b2568bac62"/>
Copilul tău plânge aproape din orice. Frustrae, durere, răsfăț sau toate la un loc?

Frica este unul dintre cele mai întemeiate motive. Copilul este temător și se simte amenințat, chiar dacă nu există un pericol real. Este suficient să-l fi săeriat cineva la un moment dat și fobia e gata instalată.

Anxietatea la copii.
Iată o altă cauză pentru care copilul plânge. El reacționează așa cum știe, prin plâns, la schimbările din viața sa. Fie că este vortba de despărțirea părinților, de mutarea într-un alt oraș, de schimbarea bonei sau de începerea grădiniței, e normal să reacționeze impulsiv.

Frustrarea
Își dorește să sară peste somnul de prânz, dar nu are voie, sau nu reușește să treacă de un anumit nivel la jocul de calculator. Nu crezi că e suficient ca ochii lui să înceapă să lăcrimeze?

Atenția precară pe care i-o oferă cei dragi este și ea un factor determinant. Copilul va folosi lacrimile pe post de armă care nu dă greș. Pe de altă parte, și atenția exagerată poate sfârși cu lacrimi: îi faci toate poftele și, atunci când nu-i îndeplinești o dorință, plânge pentru a te intimida.

Durerea
Nu în ultimul rând, durerea poate fi și eu motiv serios pentru care copilul plânge. Orice crampă mai puternică sau lovitură mai serioasă îi poate stoarce puiului tău lacrimi de nefericire.

Ce ai de făcut
Nu-i interzice să plângă și încearcă să identifici cauza care îl face atât de supărat.

Promite-i că îl vei asculta numai în momentul în care se va calma. Dacă nu se poate liniști, distrage-i atenția într-un mod pozitiv (începeți o activitate nouă).

Nu încerca să-i oferi o răsplată dacă va înceta să facă gălăgie; va crede că numai plângând i se va face pe plac!

Sursă: revista MAMI, iulie 2012, Foto: 123RF
.
"Copilul tau plange din orice?" | cont nou | 0 comentarii
Prag
Comentariile sunt proprietatea celor care le adauga. parinti.com nu este raspunzator pentru continutul lor.
Legaturi
Articolul cel mai citit despre comportament:
Comunicarea si relatiile parinti - adolescenti

Articole de admin

Evaluare
scor mediu 0
voturi 0
Prost
Normal
Bun
Foarte bun
Excelent