· articole
· intamplari

Copilul tau se poarta urat cu animalele. Ce poti face?jpg?oh=634f296d4148a7ede7e021127e3fe04d&oe=57115E77&__gda__=1457173313_7b8860ba6b4008d83c90743dd8a6d05c"/>
Copilul tău își iubește atât de mult pisica încât o smotocește până o lasă fără vlagă. Sau aleargă și chinuie cățelul, îl trage de blăniță, în joacă, încât acesta a prins frică de el. Alți copii sunt curioși. Vor să vadă ce se întîmplă dacă lovesc și fugăresc o pisicuță, activitate care li se pare amuzantă.

Îți este milă milă de bietul animăluț chinuit, așa că vrei să-l scapi din mâinele neîndurătoare ale copilului tău și, în aceeași măsură, dorești ca acesta să înțeleagă faptul că un astfel de comportament nu trebuie să se repete și că produce suferință.

Pedeapsa si recompensa in educatia copilului tau

Copilul tău se poartă urât cu animalele. Cum îl ajuți să-și schimbe comportamentul
În continuare, îți prezentăm câteva strategii recomandate de dr. Elisa Medhus în cartea „Învață-ți copilul să gândească singur”.

Pasul 1. Fiecare faptă are o consecință.
Acest pas vizează consecința logică - o consecință care vizează direct respectivul comportament. Prin urmare, copilul tău a chinuit a chinuit animăluțul pe care-l aveți în casă. Ce ai de făcut?“Luați animalul de lângă copii. Dacă nu se pot juca cu blândețe cu el, nu trebuie lăsați să se joace deloc. Dacă acest comportament continuă, dați animalul cuiva care va avea mai mare grijă de el”, spune dr. Medhus.

50 de idei pentru a deveni un parinte grozav

Pasul 2. Copiii trebuie stimulați să analizeze situația. Strategiile de mai jos îți pot fi de ajutor.
Întrebați-i cum s-ar simți dacă cineva s-ar purta cu ei în același fel. Faceți-i să afle ce se va întâmpla cu animalul dacă vor continua să-l trateze cu cruzime.

Folosiți descrieri imparțiale și oferiți informații: “Brownie arată înfricoșat și trist după ce l-ai tratat așa”, “Atitudinea dură față de animale înseamnă cruzime, lucru interzis în familia noastră.”

Folosiți abordarea când – atunci: “ Când vei reuși să te comporți mai cu blândețe cu hamsterul tău, atunci îl vei primi înapoi”.

Oferiți copilul o șansă “Ori te compoți cu blândețe cu câinele, ori îl vom da mătușii Sally, care-l va trata cu mai mult respect.”Întrebați-vă copii ce simt în acele momente și ajutați-i să găsească modalități alternative de exprimare a acelor sentimente.

Foto: Guliver/ Thinkstock
Autor: Adina Gruia.
Nu sunt comentarii disponibile la acest articol.
Legaturi
Articolul cel mai citit despre comportament:
Comunicarea si relatiile parinti - adolescenti

Articole de admin

Evaluare
scor mediu 0
voturi 0
Prost
Normal
Bun
Foarte bun
Excelent