· articole
· intamplari

Copilul uita repede (1-2 ani)Inainte de 15-16 luni, micutul dispune de foarte putine cuvinte pentru a se face pe deplin inteles. Atunci cand vrea ceva, arata cu degetul si mormaie vorbe numai de el stiute. Si daca nu reuseste cu nici un chip sa-ti comunice ce avea de gand, mai ales tie, izbucneste in plans sau, mai rau, devine agresiv. Apoi, uita tot, de parca nimic nu s-ar fi intamplat, si trece la altceva.

Ce-i de facut?

Nimic. Este suficient sa-i distragi atentia. Propune-i o alta activitate care sa-l faca s-o uite pe cea care i-a provocat criza. Sau incearca sa discuti cu el, sa-l intrebi de ce plange, sa-i ceri sa-ti arate ce-si doreste. Dar nu-l lua prea in serios, nu face un capat de tara din lacrimile lui.

Psihologii te invata sa nu cedezi la toate pretentiile micutului tiran. Va fi descumpanit si trist din cauza refuzului tau ferm, dar ii va trece curand. La varsta asta, nimic nu dureaza, nici chiar supararile.


Text: Ioana Dragan
Revista Mami octombrie 2006.

"Copilul uita repede (1-2 ani)" | cont nou | 7 comentarii
Prag
Comentariile sunt proprietatea celor care le adauga. parinti.com nu este raspunzator pentru continutul lor.
05.11.09 17:03: adana_
Asta e suparator. Cum adica psihologii te invata? Care psihologi te invata asa ceva. Eu in mod sigur nu. Nu mi se pare drept sa faci sa se creada ca toti psihologii considera un copil ca fiind un micut tiran si lacrimile unui copil mic ca pretentii. Imi pare rau ca reiese de aici ca psihologii recomanda ca vezi pretentii in nevoile unui copil mic si sa te arati ca fiind o mama fara inima. Si afla ca o mare parte din psihologi considera perioada de 0 la 3 ani ca fiind cea mai importanta. Cu cat o trauma are loc la varsta mai mica, cu cat dezvoltarea copilului a fost impiedicata mai devreme, cu atat mai greu este de reparat ceva. Si pentru ca a aparut cuvantul psihologi fara nici o referinta la scoala de psihologie l-a care se face referinta, doar asa, ca metoda de intimidare, recomand parintilor sa vada ce spune Winnicott, pentru ca este tradus la noi si vorbeste foarte clar despre ce probleme psihice pot rezulta din ignorarea copilului mic, sau cititi alt psiholog, John Bowlby, care vorbeste de importanta atasamentului sigur a copilului.Cu cata superficialitate se dau sfaturi care condamna copilul si fac mamele sa se simta vinovate cand isi iubesc, asa cum simt, copiii.
Nu sunt permise comentarii pentru anonimi, inregistreaza-te

06.11.09 11:08: lorek
Doamna AdanaNu va suparati prea tare. Problema tampeniilor care se posteaza pe saituri de parinti si copii (nu doar acesta) este cu mult prea mare ca o suparare sa o poata rezolva. Sa avem incredere ca mamicile se vor baza pe instinct mai mult decat pe inscrisurile electronice sau sfaturile unora care traiesc cel mai adesea in trecut ... cu frica (eventual).
Nu sunt permise comentarii pentru anonimi, inregistreaza-te

Legaturi
Articolul cel mai citit despre dezvoltare:
Cat si ce vede un bebelus?

Articole de admin

Evaluare
scor mediu 2.55
voturi 9


Prost
Normal
Bun
Foarte bun
Excelent