· articole
· intamplari

Copilului tau ii miroase gura? Afla care sunt cauzele acestei problemejpg?oh=a24fd9837e24abda0ce14beca4c5ed64&oe=58085DA6&__gda__=1476880657_693a3b3eec34f9110e8d8e10b3e4883b"/>
Ai observat că puiului tău îi miroase gurița. Este vorba de o problemă care, în limbaj medical, poartă numele de halenă. De obicei, aceasta este determinat[ de o igienă orală necorespunzătoare, dar poate semnala și anumite afecțiuni.

Din ce cauză îi miroase gura copilului tău · Igiena neadecvată
Duce la formarea plăcii bacteriene și a tartrului, iar particulele de mâncare rămase în gură pot cauza mirosuri neplăcute chiar și la copii sănătoși. Există inclusiv riscul apariției unor abcese orale, responsabile la rândul lor de halenă.

· Suzeta sau suptul degetului
Aceste activități atât de dragi copiilor usucă gura și creează mediul perfect pentru dezvoltarea bacteriilor, ca urmare, apare și mirosul neplăcut.

· Infecțiile în gât
Când are puroi în gât, o infecție la nivelul sinusurilor sau bronșită, îi miroase și gurița. Dacă observi și alte simptome precum febră, dificultatea de a înghiți sau stare generală proastă, mergi la doctor.

· Probleme digestive
Lipsa unor enzime duce la o digestie greoaie și la miros urât al gurii. Câteva analize pot depista aceste probleme digestive, iar tratamentul va remedia neplăcerile.

· Deshidratarea
Consumul insuficient de lichide, mai ales atunci când afară este cald, poate face ca respirația să devină urât mirositoare. Hidratează-l corect și, dacă îi miroase gura în continuare, mergi la medic.

Reține
Rutina unei igiene orale zilnice este esențială! Ai grijă ca cel mic să se spele pe dinți (cu ajutor, ținând cont de vârstă) de două-trei ori pe zi. Poți inclusiv să-i cureți limba cu o periuță moale. Ai grijă să bea suficiente lichide și oferă-i la micul dejun alimente bogate în fibre (stimulează fluxul de salivă și reduc nivelul microbilor din gură). Mergeți la dentist o dată la șase luni.

Știai că…
… Semințele de chimen combat halena?

Sursă; revista MAMI, mai 2016, Foto: www.pixabay.com.
"Copilului tau ii miroase gura? Afla care sunt cauzele acestei probleme" | cont nou | 0 comentarii
Prag
Comentariile sunt proprietatea celor care le adauga. parinti.com nu este raspunzator pentru continutul lor.
Legaturi
Cabinetul parinti.com

Articolul cel mai citit despre 1, 2, multi:
Copilul singur la parinti

Articole de admin

Evaluare
scor mediu 0
voturi 0
Prost
Normal
Bun
Foarte bun
Excelent