· articole
· intamplari

Copilul vizual. Cum influenteaza aceasta trasatura procesul de invatare
În cazul în care copilul tău se bazează pe simțul vizual atunci când învață, probabil că ai descoperit deja că este un observator atent.Îți studiază atent buzele în timp ce vorbești, te urmărește cu atenție atunci când îi demonstrezi ceva, reține detalii, forme, culori, trăsături. Un copil vizual se bazează în primul rând pe văz ca să culeagă informațiile de care are nevoie, pentru a le înțelege și pentru a și le aminti. În cazul în care nu "vede", nu a văzut deja lucrurile despre care i se vorbește sau nu i se demonstrează în scris rezolvarea unei probleme, nu înțelege pe deplin informația care i se transmite.

· Pictura pe folie de aluminiu

Profesorii au identificat două tipuri principale de elevi vizuali: elevii care au nevoie de imagini și elevii care au nevoie de semne. De asemenea, la mulți copii vizuali aceste două aspecte se combină, dar unul dintre ele rămâne predominant.

· Lectia de stiinta de la gradinita

Copilul care gândește în imagini: în cazul în care îl întrebi, de pildă, dacă un elefant este gri, el se va gândi la imaginea unui elefant pe care l-a văzut de la grădina zoologică sau într-o fotografie.

Copilul care se bazează pe semne, grafisme învață mai bine prin intermediul cuvintelor, învață repede să citească, învață ușor ortografia corectă a cuvintelor, îi place să scrie. Ce înseamnă că învață prin cuvinte?
Să luăm exemplul de mai sus: în cazul în care îl întrebi dacă un elefant este gri, primul lucru la care se va gândi va fi cuvântul "elefant" și va încerca să-și amintească ce a văzut scris prin cărți despre animal.

Foto: www.pixabay.com
Sursă informații: BabyCenter.com, Adaptare: Adina Gruia
.

"Copilul vizual. Cum influenteaza aceasta trasatura procesul de invatare" | cont nou | 0 comentarii
Prag
Comentariile sunt proprietatea celor care le adauga. parinti.com nu este raspunzator pentru continutul lor.
Legaturi
Articolul cel mai citit despre comportament:
Comunicarea si relatiile parinti - adolescenti

Articole de admin

Evaluare
scor mediu 0
voturi 0
Prost
Normal
Bun
Foarte bun
Excelent