· articole
· intamplari

Stiri: Stiri: Creste prin teatruPrima serie de ateliere de artă dramatică pentru copii din cadrul proiectului „Creste prin teatru” a ajuns la final.

Programul de educaţie alternativă prin tehnici împrumutate din teatru, dezvoltat de UPC România şi Teatrul „Ion Creangă” va continua şi anul viitor cu încă două module. În plus, în luna februarie UPC România va pune la dispoziţia tuturor vizitatorilor site-ului www.cresteprinteatru.

ro un ghid de educaţie prin artă dramatică ce prezintă metodologia de lucru din cadrul proiectului.

Prima serie de ateliere „Creşte prin teatru” a durat 3 luni şi a urmărit evoluţia a 12 copii, sub îndrumarea unui expert în artă dramatică şi a unui psiholog. În cadrul atelierelor, copiii au urmat exerciţii de arta actorului, cu rolul de dezvoltare a abilităţilor de comunicare şi relaţionare în grup.

Concluziile si rezultatele primei etape a proiectului au fost prezentate în cadrul unui atelier demonstrativ, cu public, în care copiii au fost puşi în situaţia de a se exprima liber pe scenă, sub lumina reflectoarelor.

„După numai 11 ateliere, copiii au demonstrat un spirit de observaţie extraordinar şi o foarte bună putere de concentrare. Şi-au exersat procesele de memorare, de asociere logică, iar inventivitatea le-a fost stimulată constant. Dar mai ales, marele lor caştig din această aventură este dezvoltarea toleranţei şi solidarităţii în relaţiile cu cei din jur. Aceasta este o achiziţie pe care o vor păstra pe tot parcursul vieţii şi care de cele mai multe ori nu este oferită de metodele formal-insituţionale de educaţie,” susţine Dr. Psiholog Carmen Anghelescu.

Metoda alternativă de educaţie prin joc şi artă dramatică dezvoltată de UPC România şi Teatrul „Ion Creangă” va putea fi preluată şi de alţi educatori sau formatori, pe baza ghidului de artă dramatică disponibil ca un instrument de lucru. Acesta va conţine metodologia de desfăşurare a programului, precum şi exemple de exerciţii şi concluzii din punct de vedere al psihologiei copilului, semnate de psihologul Carmen Anghelescu.

„Ghidul online de educaţie prin artă dramatică este important pentru noi întrucât reprezintă o resursă la îndemâna celor interesaţi de aplicarea tehnicilor şi exerciţiilor propuse de „Creşte prin teatru”. UPC România va continua să ofere modalităţi inedite de educare şi informare, iar preocupările noastre se vor îndrepta mereu către cultivarea de valori şi sprijinirea potenţialului noii generaţii,” declară Iulia Florea, Director Customer Relations & Retail, UPC România.

Coorodonatorii proiectului se declară entuziasmaţi de rezultatele obţinute după prima serie de ateliere şi explică faptul că acestea nu vizează dezvoltarea talentului actoricesc al copiilor, ci se concentrează pe conturarea personalităţii.

„Ceea ce facem noi la ateliere este atipic. Le-am oferit copiilor o libertate de exprimare supravegheată de reguli stabilite de comun acord şi simt că am reuşit să le construim încrederea în sine. În foarte scurt timp, copiii au reuşit să se cunoască pe sine, să îşi învingă teama de a-şi susţine opinia şi mai ales să le respecte părerile si diferenţele celor din jur,” explică expertul în artă dramatică Marcela Andrei.

Înscrierile continuă pe site-ul www.cresteprinteatru.ro, iar următoarea preselecţie va avea loc în prima săptămână din luna ianuarie 2011.

"Stiri: Stiri: Creste prin teatru" | cont nou | 0 comentarii
Prag
Comentariile sunt proprietatea celor care le adauga. parinti.com nu este raspunzator pentru continutul lor.
Legaturi
Articolul cel mai citit despre stiri:
Detalii concedii de maternitate

Articole de admin

Evaluare
scor mediu 1
voturi 2


Prost
Normal
Bun
Foarte bun
Excelent