· articole
· intamplari

Criterii in functie de care poti sa alegi cea mai buna gradinita pentru copilul tau
Gradinita este una dintre primele forme de invatamant pe care o urmeaza copiii, fiind un element fundamental, care sta la baza educatiei celor mici.

Parintii care se afla in cautarea celei mai bune institutii pentru cei mici trebuie sa fie foarte bine informati inainte de a lua o decizie si sa stie care sunt detaliile la care trebuie sa fie atenti. Acestia trebuie sa adreseze inclusiv intrebari pertinente reprezentantilor gradinitelor atunci cand discuta cu ei, astfel incat sa isi dea seama usor care este locul potrivit in care sa isi lase copiii.In aceasta idee, expertii KID.ro au facut o analiza, in urma careia au rezultat urmatoarele aspecte pe care parintii trebuie sa le aiba in vedere!

Gradinita de stat sau privata?

Primul aspect care trebuie sa fie pus in balanta tine de faptul ca exista atat gradinite de stat, cat si gradinite private. Diferenta dintre cele doua variante este una considerabila, daca parintii se gandesc la program, costuri, perioada de inscrieri, numarul de locuri disponibile sau cu cat timp inainte trebuie sa se ocupe de inscriere. Fiecare dintre cele doua tipuri de gradinite prezinta avantaje si dezavantaje, insa numai parintii pot sti cu adevarat ce isi doresc.

Distanta fata de casa

Un alt aspect ce trebuie neaparat luat in considerare inainte de alegerea unei gradinite este distanta fata de casa. Ideal este ca gradinitele sa fie cat mai aproape de locuinta, astfel incat adultilor sa le fie usor sa ii duca pe cei mici dimineata, la program. Bineinteles, institutiile pot fi inclusiv in drumul parintilor catre serviciu, intrucat asa, tot ce trebuie sa faca mami sau tati este sa se opreasca timp de cateva minute din drum, iar apoi sa isi continue deplasarea catre locul de munca.

Activitati

Inainte de luarea unei decizii, foarte important este ca parintii sa intrebe educatoarele despre activitatile pe care le desfasoara cu cei mici. Mersul la gradinita trebuie sa ii ajute pe copii sa se integreze intr-un grup social, sa invete lucruri interesante, sa faca activitati creative si, per ansamblu, sa se obisnuiasca usor cu tot ceea ce inseamna viata dincolo de familie. Toate aceste elemente trebuie imbinate de catre educatoare, pentru ca la finalul fiecarei zile, micutii sa fi invatat ceva nou, util si placut.


Aspectul gradinitei

Modul in care arata gradinita este unul esential, intrucat in functie de acest detaliu, parintii isi pot da seama daca cei mici se pot obisnui aici sau nu. Curatenia trebuie sa fie pusa pe primul loc, urmand ca apoi, mamele si tatii sa fie atenti la spatiul de joaca, la sala de mese (daca mesele sunt incluse), dar si la modul in care arata bucataria. Aflati la o varsta frageda, micutii au nevoie sa isi petreaca timpul intr-un ambient prietenos, frumos amenajat pentru ei, in care sa vina cu drag zi de zi.

Program scurt sau program cu prelungit?

Exista gradinite cu program scurt, dar si gradinite cu program prelungit. Parintii pot alege institutia potrivita pentru micutii lor si in functie de acest aspect, pentru ca nu toate mamele sau tatii pot ajunge, de exemplu, foarte devreme sa isi ia copiii. In acest caz, cele mai bune sunt gradinitele cu program prelungit, acolo unde cei mici primesc micul dejun dimineata, apoi o gustare, pranzul, iar dupa-amiaza, inainte de plecare inca o gustare.

Mai mult, important de stiut pentru parinti este ca la gradinitele cu program prelungit, ce mici au chiar si program de somn. Practic, atunci cand parintii isi iau copiii acasa, acestia sunt odihniti si binedispusi!

Luand in considerare toate aspectele mentionate anterior, parintii pot alege mult mai usor gradinitele potrivite pentru copiii lor. In timp, trebuie sa fie atenti la comportamentul celor mici, sa observe schimbarile prin care trec, sa se asigure ca puii lor se simt bine si, in acelasi timp, sa pastreze o legatura foarte stransa cu educatoarele!Sursă: kid.ro
Sursă foto: pixabay.

"Criterii in functie de care poti sa alegi cea mai buna gradinita pentru copilul tau" | cont nou | 0 comentarii
Prag
Comentariile sunt proprietatea celor care le adauga. parinti.com nu este raspunzator pentru continutul lor.
Legaturi
Articolul cel mai citit despre :
Noua structura a anului scolar 2012-2013 si programul

Articole de admin

Evaluare
scor mediu 0
voturi 0
Prost
Normal
Bun
Foarte bun
Excelent