· articole
· intamplari

Criza a crescut cu jumatate numarul copiilor ajunsi in grija statuluiNumarul de noi cazuri de copii intrati in sistemul de protectie al statului, precum si cel al copiilor abuzati de parinti au crescut cu jumatate in martie 2009 fata de anul trecut, din cauza crizei economice.

Declaratia apartine secretarului de stat de la Autoritatea Nationala pentru Protectia Drepturilor Copilului (ANPDC), Ileana Savu, care spune ca „efectele crizei se simt, mai ales, la nivel local”, in micile comunitati. Oficialul a adaugat ca s-a inregistrat o crestere a numarului copiilor care sunt abuzati de parinti, sub forma de neglijenta.

"Am fost nevoiti sa scoatem copiii din aceste familii, pentru ca nu mai erau ingrijiti corespunzator de parinti, care, pe fondul problemelor cauzate de criza economica, s-au refugiat in alcool", a spus Savu.

Ea a adaugat ca s-a inregistrat practic o crestere cu 50% a numarului de cazuri noi intrate in sistemul de protectie a copilului, cele mai multe fiind inregistrate in zona de est, in Moldova, si in sudul tarii. Datele ANPDC mai releva in 2009 si o crestere cu jumatate a cazurilor de copii care au fost obligati de parinti sa mearga la munca, pentru a face bani pentru familie, de asemenea, pe fondul crizei economice din tara, comparativ cu media trimestriala a anului 2008.

Sursa: newsreport.ro

.

"Criza a crescut cu jumatate numarul copiilor ajunsi in grija statului" | cont nou | 0 comentarii
Prag
Comentariile sunt proprietatea celor care le adauga. parinti.com nu este raspunzator pentru continutul lor.
Legaturi
Articolul cel mai citit despre stiri:
Detalii concedii de maternitate

Articole de admin

Evaluare
scor mediu 1
voturi 2


Prost
Normal
Bun
Foarte bun
Excelent