· articole
· intamplari

pampers: pampers: Cu bebelusul la cumparaturiCumpărăturile săptămânale se pot transforma cât ai clipi din cele mai plăcute activităţi de week-end într-un adevărat calvar când ai un micuț în brațe. Nu însă și dacă ai grijă să planifici din timp ieşirea la cumpărături.

com/2u9nb09.jpg"/>
Un bebeluş ocupă aproape tot timpul unei proaspete mămici. Şi totuşi, viaţa nu se opreşte în loc după ce vine el pe lume. Treburile zilnice nu dispar, facturile tot trebuie plătite, iar cumpăraturile sunt obligatorii.

Secretul mămicilor ce ţi se par „super-woman” pentru că reuşesc să le facă pe toate bine cu un copil mic în braţe stă în planificare. În plus, ieşirile în lume ale micuţului sunt cea mai bună lecţie de socializare pe care poti sa i-o oferi.

Care este cea mai potrivita oră pentru cumpărături?
În primul rând, ia în considerare orarul magazinelor unde vrei să mergi şi ziua din luna în care vrei să faci cumpărăturile. Dacă vrei să eviţi aglomeraţia şi cozile, e bine să mergi în timpul săptămânii, la ore matinale şi nu în zilele de salariu sau seara, când toată lumea îşi face aprovizionarea. Vei fi astfel mai puţin stresată de aglomeraţie şi vei putea să îi acorzi şi copilului atenţia de care are nevoie.

Un alt aspect important de care trebuie să ţii cont sunt orele de masă. Nu pleca la cumpăraturi cu bebeluşul înainte să mâncaţi bine acasă. Şi tu, şi bebeluşul tău. Altfel nu vei reuşi să termini lista de cumpăraturi fără ca micuţul să plângă de foame.

Cum se comportă cel mic la cumpărături?
Vei observa că îţi va fi mai uşor la cumpărături atunci când bebeluşul e foarte mic (până în 6 luni). Îl poţi aşeza pe micuţ în coşul special pe care îl foloseşti şi în maşină şi te poţi plimba printre rafturi cât timp copilul trage un pui de somn. Programul bebeluşilor în primele luni de viaţă include multe ore de somn, aşa că te vei putea bucura de linişte cât timp îţi pui în coş produsele de care ai nevoie.

De la 6 luni şi până aproape de un an vei observa că micuţul are nevoie de mai multă atenţie, aşa că mersul la cumpăraturi cu bebeluşul va fi o mică provocare. Ia cu tine şi o jucărie preferată şi schimbă coşul cu un marsupiu, astfel încât să îl ai pe bebeluş cât mai aproape de tine şi să simtă că primeşte atenţia ta.
După ce a învăţat să meargă, provocările vor fi şi mai mari. Totuşi, nu va fi imposibil să faci cumpărături alături de un copil care nu are încă 3 ani împliniţi. Implică-l şi pe el în alegerea produselor, transformaţi totul într-o joacă şi nu uitaţi să aveţi cu voi apă şi jucăriile preferate.
Pentru un copil, agitaţia şi mulţimea de oameni dintr-un hipermarket pot fi extrem de intimidante şi pot să-i creeze o stare de confuzie. E nevoie să dai dovadă de multă răbdare în aceste situaţii!

Ce bagaj trebuie să pregătești pentru cel mic înainte de a pleca cu el la cumpărături?
Nu poţi face cumpăraturi în linişte dacă micuţul tău va plânge din cauză ca trebuie schimbat sau pentru că îi este foame. Ca să nu te vezi nevoită să laşi totul baltă şi să daţi fuga acasă, pregăteşte gentuţa bebeluşului din timp, astfel încât să nu îţi lipsească nimic:
∘ Scutece: alege unele cu putere mare de absorbţie! Este foarte important ca scutecul să păstreze pielea micuțului uscată, să fie confortabil și eficient în protejarea pielii. În plus, scutecul perfect pentru micuțul tău trebuie să fie unul care să-i lase pielea să respire și să beneficieze de un sistem flexibil de prindere, pentru ca el să poată explora lumea fericit.
∘ Serveţele uscate şi umede (pentru a curăţa pielea delicată a bebeluşului)
∘ O pereche de pantalonaşi sau altă hăinuţă de schimb în caz că vei avea nevoie
∘ Biberonul cu lapte
∘ Biberonul cu apă
∘ Jucăriile preferate
∘ O păturică
∘ Un prosop
∘ O gustare (dacă bebeluşul are deja hrana diversificată)

Sfaturi pentru o sesiune liniștită de cumpărături:
∘ Scrie-ţi lista de cumpăraturi de acasă! Astfel nu vei fi nevoită să alergi printre rafturi sau să uiţi produse de care ai nevoie urgent.
∘ Nu uita să pregăteşti gentuţa bebeluşului cu toate lucrurile de care ai putea avea nevoie.
∘ Nu pleca singură la cumpăraturi! Oricât ai vrea să le faci pe toate singură, e mai bine să ai lângă tine o persoană care să te ajute.
∘ Nu te duce cu căruciorul foarte aproape de rafturi, pentru că micuţul va fi tentat să pună mâna pe orice obiect nou care îi captează atenţia.
∘ Nu uita să te opreşti din când în când şi să îi oferi micuţului un moment de tandreţe. Pentru orice copil mic, locurile aglomerate pot fi copleştioare, aşa că e bine să îl faci să te simtă mereu aproape.

Pentru informații legate de dezvoltarea și îngrijirea micuțului tău, intră pe pampers.ro sau pe pagina de facebook Lumea mamicilor, la secțiunea “Întreabă experții“ : aici
Medicul pediatru Roxana Rusu Pușcă și psihologul Cristiana Haica te așteaptă oricând cu sfaturi pentru tine și îngerașul tău.
.
Nu sunt comentarii disponibile la acest articol.
Legaturi
Articolul cel mai citit despre igiena:
Raceala si Gripa

Articole de admin

Evaluare
scor mediu 0
voturi 0
Prost
Normal
Bun
Foarte bun
Excelent