· articole
· intamplari

Cu ce speli hainele bebelușului pentru a-i proteja sănătatea

Pielea sensibilă a bebeluşului trebuie să primească o îngrijire specială, pentru ca el să se simtă mereu confortabil.

Și când spunem asta nu ne referim doar la loțiunile pe care le folosești, ci și la detergenți.Cum în primele luni de viaţă micuţul murdăreşte foarte multe hăinuţe, ai nevoie de un detergent eficient, care să cureţe petele încăpăţânate, dar să şi protejeze pielea fină a puiului tău de om. Altfel te poți trezi că piticul face tot felul de iritații sau chiar alergii.

Alege formula specială


Sfatul pediatrilor este să foloseşti formulele special create pentru bebeluşi, care previn apariţia alergiilor şi iritaţiilor pielii. Acestea sunt hipoalergene, fără parfum, se găsesc în farmacii şi reprezintă prima opţiune. Pe locul secund sunt detergenţii sub formă de gel, care se dizolvă uşor şi bine în apă şi sunt mai lesne de îndepărtat de pe haine prin clătire. Dacă tot alegi un astfel de detergent pentru copilul tău, optează pentru unul cu aloe vera.

Citește și: Trusa de prim ajutor a bebelușului

Nucile de săpun, 100% bio


Un detergent cu proprietăţi foarte bune de curăţare, dar și cu avantajul de a nu conţine substanţe chimice cu potenţial alergen sunt nucile de săpun. Acestea sunt practic fructele unei specii unice de arbori din India, China şi Nepal. Nucile de săpun conţin saponină, care în contact cu apa caldă acţionează ca un surfactant natural şi curăţă foarte bine murdăria.

Avantajul lor în faţa detergenţilor clasici este că, neconţinând substanţe chimice, sunt foarte bine tolerate de pielea sensibilă. În plus, sunt foarte convenabile ca preţ (o jumătate de kilogram de nuci de săpun costă puţin peste 20 de lei şi asigură circa 105 încărcături a câte cinci kilograme de rufe în maşina de spălat automată).

Cu sau fără balsam?


Aici există controverse: unii specialişti în puericultură nu-l recomandă, pe motiv că rămâne în fibrele ţesăturii şi irită pielea celui mic. Pentru a evita posibile neplăceri, foloseşte în loc de balsam oţet sau uleiuri esenţiale, spre exemplu de lavandă. Ambele variante sunt naturale şi au avantajul de a fi destul de ieftine comparativ cu balsamul.

Cum se spală corect hainele bebelușului


Cât e mic este de preferat să speli de mână hăinuţele mogâldeţei, cu săpun pentru copii. Pe măsură ce creşte, le poţi „promova“ ca încărcătură a maşinii de spălat, însă separat de hainele adulţilor. Dacă hăinuţele sunt de bumbac, spală-le la 40 de grade dacă nu vrei să devină şi mai mici decât sunt!

Când piciul este mai mărişor, pune-i hainele în maşina de spălat împreună cu ale voastre, dar într-un săculeţ special! Setează maşina de spălat aşa încât după spălare şi clătire să existe încă o clătire (suplimentară). Şi nu uita să le calci! Așa distrugi toţi microbii!

Citește și: Ce treburi gospodărești pot face copiii în funcție de vârstă


Articol realizat de Burda România

Sursă foto: iStock.

"Cu ce speli hainele bebelușului pentru a-i proteja sănătatea" | cont nou | 0 comentarii
Prag
Comentariile sunt proprietatea celor care le adauga. parinti.com nu este raspunzator pentru continutul lor.
Legaturi
Articolul cel mai citit despre :
Noua structura a anului scolar 2012-2013 si programul

Articole de admin

Evaluare
scor mediu 0
voturi 0
Prost
Normal
Bun
Foarte bun
Excelent