· articole
· intamplari

Cum îți pregătești copilul pentru școală cheltuind o sumă foarte mică de bani
Atunci când copiii merg la școală în septembrie, părinții intră în febra pregătirilor, iar mulți dintre ei se sperie de sumele considerabile de bani pe care le vor cheltui.

Există, însă, și soluții prin care vei scoate din buzunar mult mai puțini bani decât ai crede.

Cursurile anului școlar 2016-2017 încep luni, 12 septembrie, potrivit structurii anului școlar aprobate la 20 iulie de Ministerul Educației, care a lăsat la latitudinea școlilor să aleagă una din trei posibile săptămâni pentru desfășurarea programului „Școala Altfel”. Noul an școlar vine la pachet, încă de pe acum, cu o serie întreagă de griji pentru părinți, iar mulți dintre ei încearcă să facă față provocărilor financiare.

Acesta este și motivul pentru care îți oferim câteva sfaturi care să te ajute să îți pregătești copilul pentru școală, cheltuind o sumă derizorie de bani:

Găsește un magazin ieftin cu produse de papetărie de bună calitate
Ne-am obișnuit să credem că avem întotdeauna la dispoziție doar două soluții atunci când mergem la cumpărături: fie achiziționăm produse ieftine, fie alegem produse de calitate, dar foarte scumpe. Cu toate acestea, există și posibilitatea de a cumpăra produse de bună calitate, la prețuri foarte accesibile.

În plus, magazinele online sunt, de obicei, mult mai ofertante atunci când cauți rechizite bune și ieftine, de aceea te sfătuim să găsești un magazin de unde să cumperi tot ce ai nevoie, la prețuri mult mai mici decât în altă parte, așa cum este, spre exemplu, acest magazin cu produse de papetărie.

Nu te grăbi să-i cumperi uniformă
Înainte de a cumpăra o uniformă pentru copilul tău, află care este politica școlii cu privire la vestimentație. Dacă regulile sunt stricte, cel mic trebuie să le respecte întocmai. În plus, află dacă uniforma trebuie comandată personal sau comanda se face la școală. Există, însă, și varianta achiziționării uniformei de la un elev mai mare, care dorește să o vândă. Prețul ei va fi, cu siguranță, de două sau de trei ori mai mic decât cel obișnuit.

Evită moda sau cumpără haine care erau la modă sezonul trecut
Preșcolarii și elevii din școala primară nu sunt la fel de pasionați de modă ca adulții sau ca adolescenții. Moda nu se schimbă radical de la an la an, așa că poți alege fără grijă pentru copilul tău modelele de haine care se purtau toamna trecută. Prețurile vor fi mult mai mici decât cele ale hainelor considerate la modă în acest moment.

În plus, specialiștii în modă se întreabă dacă aceasta mai există cu adevărat. Fondatorul companiei de predicție a trendurilor vestimentare Worth Global Style Network (WGSN), Marc Woth, care a lucrat, printre altele, cu H&M și Victoria’s Secret, a declarat că moda este dictată, în acest moment, de rețelele sociale. „Social Media dictează modă în prezent. Trendurile apar peste noapte și dispar la fel de repede“, a spus Woth, conform site-ului de modă businessoffashion.com.

Vânează reducerile
Unele magazine oferă reduceri la achiziționarea online a produselor sau în momentul în care devii membră a comunităților online pe care doresc să le creeze. Dacă site-urile care oferă reduceri sunt din România, economisești costurile de transport care pot fi destul de piperate în cazul magazinelor online din străinătate.

Cunoaște cartierul în care locuiești
Magazinele de cartier pot comercializa produse de aceeași calitate cu cele ale marilor branduri pe care le găsești în mall. Însă avantajul este de necontestat: prețurile mici ne fac cu ochiul de fiecare dată când trecem pragul unui magazin de la colțul străzii. De multe ori, acolo găsim articole vestimentare similare cu cele din mall-uri, dar la prețuri de până la cinci ori mai mici.
În plus, nu uita că cei mici se joacă și nu obișnuiesc să aibă prea multă grijă de hainele lor. Decât să cheltuiești 200 de lei pentru o pereche de pantaloni pe care îi va rupe după o lună de purtare, mai bine cumperi patru perechi cu aceeași sumă de bani, mai ales dacă produsele sunt de calitate similară.

Foto: shutterstock.com .

"Cum îți pregătești copilul pentru școală cheltuind o sumă foarte mică de bani" | cont nou | 0 comentarii
Prag
Comentariile sunt proprietatea celor care le adauga. parinti.com nu este raspunzator pentru continutul lor.
Legaturi
Articolul cel mai citit despre 1, 2, multi:
Copilul singur la parinti

Articole de admin

Evaluare
scor mediu 0
voturi 0
Prost
Normal
Bun
Foarte bun
Excelent