· articole
· intamplari

Cum alegi cel mai bun scaun de alăptat pentru camera copilului
Alăptarea reprezintă una dintre cele mai intime interacțiuni dintre o mamă și bebelușul ei.

De aceea, este important ca acest proces să se desfășoare în condiții optime, atât pentru tine, cât și pentru prichindel.Alegerea unui scaun confortabil pentru alăptat poate fi dificilă, mai ales atunci când faci asta pentru prima dată și nu știi ce criterii ar trebui să iei în calcul.

Iată la ce trebuie să fii atentă atunci când alegi primul tău scaun pentru alăptat:

1. Este scaunul suficient de confortabil pentru tine?


Fie că îți place sau nu, tu și acest scaun veți petrece foarte mult timp împreună. Un bebe este imprevizibil prin definiție, așa că nu trebuie să te surprindă o sesiune nocturnă de alăptat care se întinde pe parcursul unei ore întregi sau chiar mai mult.

Deși confortul pare să fie un criteriu evident, foarte multe mămici îl sacrifică, în favoarea designului sau a culorii. Ei, bine, află că le poți avea pe toate! Vezi online mai multe modele de fotolii stilate și confortabile, perfecte pentru alăptarea celui mic.

2. Poți să te ridici ușor, fără să îl deranjezi pe cel mic?


Cu siguranță, știi acel moment glorios când micuțul tău adoarme și poți, în sfârșit, să îl așezi în pătuț. Ar fi păcat ca tot efortul tău să fie în zadar! Dacă scaunul pentru alăptat nu îți permite să te ridici ușor, fără să îl trezești pe copil, înseamnă că nu este deloc potrivit.

De aceea, înainte să cumperi un scaun, testează-l înainte. Dacă este posibil, așază-te pe scaun în showroom, cu copilul în brațe, pentru a vedea exact dacă produsul ți se potrivește.

3. Scaunul îți permite să alăptezi într-o poziție corectă?


Alăptarea îți va ocupa destul de mult timp, iar bebelușii sunt, totuși, grei, chiar dacă par atât de mici și ușori ca o pană. După zece minute de ținut copilul în brațe, vei începe să ai dureri musculare și nu numai.

Din acest motiv, este recomandat să alegi un scaun cu mânere rezistente și late, pentru a-ți putea sprijini brațele într-un mod confortabil.

În plus, dacă găsești un scaun și cu suport pentru picioare, ar fi perfect. Mai ales dacă ești scundă, vei dori să îți sprijini picioarele și să le ridici la un nivel confortabil, pentru a diminua presiunea asupra coloanei vertebrale.

4. Este scaunul suficient de sigur?


Multe mămici au tendința de a alege un fotoliu care se poate legăna. Într-adevăr, mișcarea lină poate ajuta bebelușul să se relaxeze și să adoarmă mai ușor, însă un scaun care se mișcă prea mult poate fi periculos.

În cazul în care, totuși, dorești să optezi pentru acest tip de scaun, verifică nivelul de siguranță. Există scaune concepute special pentru mămici cu bebeluși, așa că orientează-te spre acelea.

5. Poți curăța scaunul cu ușurință?


Acesta este un aspect foarte important, pe care nu trebuie să îl omiți. Scaunul pentru alăptat se va murdări, indiferent cât de atentă vei fi și oricât de cuminte ar fi bebelușul tău.

O soluție eficientă este să alegi un scaun cu husă detașabilă, care poate fi curățată în mașina de spălat rufe. Nu va trebui decât să folosești un detergent special pentru piele sensibilă sau cu detergent pentru bebeluși.

O altă opțiune bună poate fi un scaun cu tapițerie special creată pentru locuințele în care trăiesc copii și animale de companie. Aceasta poate fi curățată local, cu produse de curățenie, se usucă ușor și rămâne impecabilă.

În final, cel mai bun sfat este acesta: nu te grăbi. Petrece mai mult timp studiind avantajele și dezavantajele fiecărei variante, înainte de a lua o decizie finală.

 
 
Sursă: Digital workforce

Sursă foto: vivre.

"Cum alegi cel mai bun scaun de alăptat pentru camera copilului" | cont nou | 0 comentarii
Prag
Comentariile sunt proprietatea celor care le adauga. parinti.com nu este raspunzator pentru continutul lor.
Legaturi
Articolul cel mai citit despre :
Noua structura a anului scolar 2012-2013 si programul

Articole de admin

Evaluare
scor mediu 0
voturi 0
Prost
Normal
Bun
Foarte bun
Excelent