· articole
· intamplari

Cum să alegi pantofii pentru copii potriviți
Încălțămintea pentru copii poate afecta sănătatea lor generală.

Pantofii afectează echilibrul și alinierea picioarelor, iar pantofii incorent achiziționați, pot duce la probleme de sănătate pe tot parcursul vieții.Alegerea pantofilor potriviți pentru copii
  1. Alegeți un magazin de pantofi pentru copii și bebeluși cu personal instruit pentru a va ajută să cumpărați încălțămintea potrivită pentru copii dumneavoastră. Un magazin specializat în încălțămintea pentru copii ar trebui să aibă personal cu experiență și cunoștințe în domeniu. 
  2. Alegeți ajutorul personalului magazinului pentru a măsura piciorul copilului. Când se iau măsurătorile, copilul trebuie să stea drept, cu șosetele în picioare. Acest lucru va ajută să va asigurați că alegeți încălțămintea potrivită și confortabilă. 
  3. Când alegeți o pereche de pantofi, copilul trebuie să o placă. Dacă cumpărați o pereche de încălțăminte pe care copilul nu o place, atunci acest shopping poate fi o pierdere de bani, dacă refuză să o poarte. În cazul în care copilul dumneavoastră nu își poate lega șireturile, atunci evitați să cumpărați pantofi cu șireturi. Puteți să le cumpărați astfel de încălțăminte mai târziu , dar mai întâi trebuie că aceștia să învețe cum să își lege șireturile.
  4. Verificați înainte de a cumpăra o pereche de pantofi și asigurați-va dacă există între 0,5 și 0,65 cm (1,5 cm și 2 cm) spațiu între vârful degetului cel mai lung și vârful pantofului. Acest spațiu permite piciorului să fie relaxat, să aibă confort și o stabilitate mai bună. 
  5. Apăsăți în jos pe partea din față a pantofului. Acesta nu ar trebui să fie strâns peste partea de sus a piciorului și trebuie să ofere spațiu de mișcare piciorului. 
  6. Puneți degetul între spatele pantofului și piciorul copilului dumneavoastră, de-a lungul calcaiului. Degetul trebuie să se potrivească perfect între calcaiului copilului și partea din spate a pantofului. Frecarea dintre spatele pantofului și călcâiul copilului dumneavoastră va provoca blistere în timp. 
Dacă partea din spate a pantofului se potrivește prea puțin, este posibil să se desprindă în timpul uzurii normale și poate provoca probleme de mers pe măsură ce copilul va supracompensa. Partea din spate a încălțămintei împotriva gleznei și calcaiului trebuie să fie fermă și de preferință din material de plastic. Materialele mai moi se vor rupe și nu vor ajuta la păstrarea piciorului copilului în pantof. 
  1. Împingeți piciorul copilului de la glezna dintr-o parte în altă. Pantofii care se freacă de glezna pot provoca blistere, călușuri sau pot contribui la rănirea piciorului. Frecarea poate fi cauzată de pantofi prea mari sau voluminoși pentru piciorul copilului.
  2. Apăsați partea exterioară a pantofului copilului pentru a simți talpa piciorului copilului. Ar trebui să puteți simți degetul piciorului. Mărimea este prea mică dacă degetele de la picior se apasă pe peretele pantofului.
  3. Priviți arcul interior al pantofului. Ar trebui să existe un suport arc - o piesă conturată care să se potrivească pe piciorului copilului dumneavoastră. Panta arcului trebuie să înceapă la baza degetului mare al copilului.
Sfaturi - permiteți copilului dumneavoastră să își exprime părerea cu privire la stilul, culoarea și design-ul pantofilor
- pantofii cu tălpi flexibile, texturate vor ajuta copii să își păstreze piciorul pe un teren instabil și nu vor interfera cu activitatea fizică
- un picior este de obicei mai mare decât celălalt. Piciorul mai mare ar trebui să determine dimensiunea pantofului, nu cea mai mică
- este necesar ca pantofii pentru copii să aibă un anumit tip de închidere, fie că sunt șireturi, scai sau altceva. 
- dacă cumpărați pantofi pentru școală pentru copilul dumneavoastră, este benefic să va asigurați că școala permite acest tip de pantof
- copiii sunt activi din punct de vedere fizic și necesită pantofi fabricați dintr-un material care respiră, cum ar fi pânză sau piele. Acest lucru împiedică disconfortul și mirosurile neplăcute.
- picioarele se umflă în timpul zilei, așadar este de preferat să mergeți cu copilul la cumpărături de încălțăminte, după-amiază sau seara.
Avertismente 
Poate fi tentant să cumpărați pantofi mai mari pentru copiii mici, în ideea că vor mai crește. Pantofii care sunt mai mult de o mărime prea mare pot împiedica copii la mers și pot cauza probleme cu dezvoltarea picioarelor. 

Pantofii care sunt prea mici pot provoca deformări la picioare, durere și blistere. Verificați regulat interiorul și exteriorul încălțămintelor pentru copii. Îmbrăcămintea excesivă în jurul lateral sau călcâiul pantofului, degetele scoase sau rupte sau învelișurile rupte sunt semne pe care trebuie să le luați în vedere înainte să achiziționați încălțăminte nouă pentru copii dumneavoastră. 

Atunci când există bebeluși în familie, cumpărați papucei pentru ei când încep să facă primii pași. Bebelușii nu au nevoie de pantofi, deoarece ei vor fi mereu ținuți de dumneavoastră în brațe sau în cărucior. Dar odată ce copilul începe să învețe să meargă, este o idee bună să aveți cel putin o pereche de pantofi la îndemână pentru a oferi protecție împotriva murdăriei, germenilor și obiectelor periculoase. 

Este bine să lăsăți copilul să practice mersul pe jos și fără pantofi. S-ar putea chiar să fie mai ușor pentru ei să-și dea seama cum să echilibreze acești primi pași atunci când sunt desculți. Uneori este periculos că bebelușul dumneavoastră să meargă desculț. Nu lăsăți nicioadata bebelușul să meargă desculț în parcuri, pe trotuar sau pe pietriș, unde picioarele lor ar putea fi zgariate sau tăiate. 

Ținând cont de aceste înformații, de opinia copilului și de sfaturile personalului magazinului de pantofi este imposibil să achiziționați o pereche de pantofi nepotrivită piciorului copilului dumneavoastră. 

Discutați cu copilul atunci când poartă o pereche nouă de pantofi, aflați dacă se simte comfortabil, dacă mersul îi este lejer și relaxat, dacă pantofii nu ii strâng piciorul, observați dacă mersul acestuia nu este forțat și nu calcă într-un mod incorect, astfel preveniți apariția a tot felul de probleme de sănătate. Faceți o alegere corectă, informându-va înainte de a cumpără o pereche de pantofi, nu investiți bani doar pentru design.
 

  Sursă: Digital Workforce
Sursă foto: giraffe-shoes.ro
.

"Cum să alegi pantofii pentru copii potriviți" | cont nou | 0 comentarii
Prag
Comentariile sunt proprietatea celor care le adauga. parinti.com nu este raspunzator pentru continutul lor.
Legaturi
Articolul cel mai citit despre :
Noua structura a anului scolar 2012-2013 si programul

Articole de admin

Evaluare
scor mediu 0
voturi 0
Prost
Normal
Bun
Foarte bun
Excelent