· articole
· intamplari

Cum alegem bona potrivitajpg?width=545"/>
Nu incredinta viata copilului tau oricarei bone. Afla ceea ce trebuie sa faci pentru a descoperi bona perfecta pentru familia ta.

Când vine vorba de intervierarea potențialelor bone și găsirea persoanei potivite, este destul de greu pentru multe cupluri. Deoarece, în esentă, trebuie să acorzi încredere totală acelei persoane cu viața copilului tău. Stim cum alegem bona potrivita? După ce ai găsit calificările și calitățile necesare la bonele pe care le-ai intervievat, micșorează opțiunile bonelor favorite prin crearea unei simple liste cu plusuri și minusuri. Asigură-te că bona este ceea ce ai tu și copilul tău nevoie. Poate ca alegerea perfectă să nu fie neapărat cea mai calificată persoană.

Ia în considerare referințele

Verificarea referințelor și consultarea cu foștii clienți au unei bone sunt foarte utile pentru a descoperi cum este acea persoană. Sunt familiile pentru care a fost bonă în trecut similare cu familia ta? Au copii vârste similare? Avea responsabilități similare (spălat, gătit, cină, ajutor la făcutul temelor)? Ca la orice job, experientele trecute sunt un punct forte. Ia în considerare conversațiile pe care le ai cu foștii angajatoriși notează detaliile care te interesează. În cazul în care bona a avut experiențe similare cu ceea ce te aștepți de la ea, tranziția va fi mult mai ușoară.

Crează un set specific de întrebări

Ia în considerare răspunsurile care ți-au plăcut cel mai mult la întrebările care contează cel mai mult pentru tine și familia ta. Cu toții avem întrebări standard la un interviu, însă fiecare familie are propriile ei nevoi specifice. Care sunt ale familiei tale? Este imperativ ca bona să îți ducă și să îți aducă copii de la scoală sau activități extrașcolare? Verifică din nou răspunsurile la întrebările despre istoricul auto, punctualitate și familiarizarea cu centurile de siguranță. Ai nevoie de cineva care să gătească când nu ești acasă? Vezi care dintre favoritele tale au spus cât de comfortabil se simt în bucătărie.
Deși este foarte bine când ai un înterviu bun cu o bonă, cea care va ieși la suprafață, va fi persoana care vorbea cu drag despre lucrurile care contează foarte mult pentru tine și familia ta.
Doar tu știi despre ce anume - fie că îți place cum povestește despre cât de mult îî face plăcere să gătească alaturi de copii faimoasele ei prăjituri, atunci când aceștia vă duc dorul, sau cât de mult îi facea plăcere să joace fotbal după-amiezile cu copiii ultimei familii pentru care a lucrat.

Evaluează punctele tari și punctele slabe ale copilului tău

Dacă știi că copilul tău are nevoie de mai mult antrenament la înot, nu-ți fie frică să întrebi de disponibilitatea bonei de a-l ajuta să își perfecționeze tehnicile de înot? Științele naturii sunt problematice pentru copilul tău?
Angajează o persoană care are cunoștințe în acest domeniu și disponibilitatea necesară să petreacă astfel timpul alături de copilul tău.
Alegerea unui candidat cu experiență academică (o învâțîtoare pe timp de vară sau un tutore), poate fi alegerea ideală pentru tine și pentru copilul tău.
Evaluează-ți copilul corect și obiectiv în ceea ce privește plusurile și minusurile sale și vei avea numai de câștigat.

Testează aptitudinile ei de interacțiune cu copilul tău

Lasă bona să interacționeze cu copilul tău pentru o vreme. O bonă cu experiență și bună nu va avea nimic de obiectat și va începe să interacționeze cu copilul tău. Îți place stilul ei? Ce părere ai de metodele ei de învățare? Ești comfortabilă cu metodele ei de disciplinare? Cum se conectează copii cu candidata? Până la urmă ei își vor petrece cel mai mult timp în prezența ei, și trebuie să se simtă comfortabil.

Ai încredere în instinctul de mamă

Poate că ai intervievat o candidată cu un CV impresionant, referințe fantastice și răspunsurile perfecte la întrebările tale, însă ceva pare ne la locul lui. Poate că nu poți exact punctul pe i, însă nu trebuie să te explici nimănui. Ai încredere în instinctul tău.

Până la urmă nu strică niciodată să ai un număr de bone și bone de rezervă în lista ta de contacte. Dacă ai trei opțiuni extraordinare, de ce nu le propui celor două care nu au fost alese dacă ar fi dispuse să-și petreacă timpul cu copii tăi din când în când?
Indiferent cât de încredere este noua ta bonă, Legea lui Murphy se va asigură că te va lăsa baltă de cel puțin câteva ori de-a lungul timpului care-l va petrece alături de tine și familia ta. De asemenea menținerea unor relații bune cu surori, verișoare sau părinți, în care ai încredere și te simti comfortabil să aibă grijă de copii tăi, pot fi resurse neprețuite când te afli într-o situație disperată.

Echipa parinti.com.
Nu sunt comentarii disponibile la acest articol.
Legaturi
Articolul cel mai citit despre 1, 2, multi:
Copilul singur la parinti

Articole de admin

Evaluare
scor mediu 0
voturi 0
Prost
Normal
Bun
Foarte bun
Excelent